Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu: DEAŞ'lıların iadesine pazartesi başlıyoruz

Soylu: DEAŞ'lıların iadesine pazartesi başlıyoruz

İçişleri Bakanı Soylu, DEAŞ'lıların vatandaşı oldukları ülkeye iadesine pazartesi gününden itibaren başlanacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 08.11.2019 - 15:20

Türkiye, elindeki yabancı ülke vatandaşı olan DEAŞ'lıları iade etmeye başlıyor.

Açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Ankara'daki bir açılış töreninde konuşan Soylu, yabancı uyruklu DEAŞ'lıların ülkelerine geri gönderileceğine ilişkin sözlerini hatırlattı ve tarih verdi. Soylu, şöyle devam etti:

"Şimdi biz bunları 'size iade edeceğiz' diyoruz, pazartesiden itibaren başlıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar. İade edeceğiz. Ayağa kalkıyorlar. 'biz bunları vatandaşlıktan attık, siz ne yaparsanız yapın.' Yok öyle yağma. Çatlasanız da patlasanız da silseniz de saklasanız da o DEAŞ'lıları, insanınızı, kendi vatandaşınızı, vatandaşlıktan çıkarsanız da çıkarmasanız da sizin ülkenize göndereceğiz. Ne yaparsanız yapın. Kendi insanınıza nasıl hesap vereceğinizi kendiniz bilirsiniz. Biz kimsenin DEAŞ oteli değiliz."

"KARAYILAN ÖLÜ YILAN OLACAK"

Kırmızı kategorideki 2 teröristin öldürülmesine de değinen Soylu, şunları söyledi:

"Üç yıl önce Dolmabahçe'deki patlama, Kayseri komando komutanlığında vatani görevini yapan askerlere yönelik saldırı, Ankara Merasim Sokak, İstanbul Sancaktepe ve Vezneciler dahil birçok saldırı ile Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker'in aile mezarlığına bomba yerleştirilmesi eylemlerinin tamamının talimatı bu kişi tarafından verildi. Gözüm hep bu teröristteydi. Bir terörist daha cehennemi boyladı ve onun yanındaki de ona dün akşamki konuşmalardan, istihbari bilgilerden anlıyorum ki Karayılan daha fazla üzülmüş. Burada milletimize sözümüzdür, Karayılan'ı ölü yılan haline getireceğiz. Kim kınarsa kınasın, bizim tarafımız bellidir. Terörist hakladık mı, biz seviniriz.

Bu ülkede anne babaların yüreklerini dağlayanları bertaraf ettik mi, biz seviniriz. Biz onları da onları destekleyenleri de uyarmıştık; 'Devletin kılıcı uzun olur, biz bu hesabı açık bırakmayız, gelin bu işten vazgeçin' demiştik. Birileri bu ikazımızı anlamadılar, yanlarında 3-5 tane batılı görünce şımardılar. Bizden bir şey koparabileceklerini, bizi korkutup sindirebileceklerini zannettiler. Oysa bizim yolumuz, hak yoludur. Ne döneriz ne de sineriz. Dünyanın rotasını şaşırdığı, teröristlerin ülke liderleriyle telefonda görüştüğü bir dünyada, benim ülkem hiçbir terör örgütünü ayırmadan yıllardır insanlık adına onurlu bir mücadele vermektedir. Allah'a şükür, yavaş yavaş da olsa, bu meselede dünyayı, kendi çizgisine getirmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.