Dolar 32,5257
%0.24
Euro 34,7316
%0.03
Altın 2.490,860
%1.16
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan sert sözler: Ayıptır ayıp

Soylu'dan sert sözler: Ayıptır ayıp

CHP'nin İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı ve Grand Plaza'nın eski Genel Müdürü Birol Soylu, Büyükşehir'de işten çıkarmalara tepki gösterdi. Soylu, Kılıçdaroğlu'nun adalet yürüyüşüyle ilgili bir video yayınlayan AK Partili Emrullah Kavuz için ise "Aklı eksik' dedi. Büyükşehir'de işten çıkarmalara Soylu'dan sert sözler

  • Ege Postası
  • 23.06.2017 - 10:42

CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Eski Başkanı Birol Soylu, Radyo Egepostası'ndaki Onuncu Köy programında, çarpıcı açıklamalar yaptı. Büyükşehir'de işten çıkarmalarla ilgili konuşan Soylu, bir süre Grand Plaza'nın genel müdürlüğünü yaptığını hatırlatırken, "İnsanların geleceğiyle oynamayın. Ayıptır. Ben sizin adalet yürüyüşünüze gülerim" dedi. 

Soylu, programdaki konuşmasına, AK Parti Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Emrullah Kavuz'un, Kılıçdaroğlu'nun 'Rabia işareti'ne yönelik sözleri ve adalet yürüyüşü başlatması üzerine yayınladığı videodaki sözlerine sert tepki göstererek başladı. Soylu şunları söyledi:

"Bu açıklamayı yapan arkadaşın rahatsız olduğunu düşünüyorum.  Arkadaşın yayınladığı video baştan aşağı suç içerikli, halkı galeyana getiren, provoke eden, kışkırtıcı bir üslupla yapılmış bir konuşma… En alıcı nokta ise, sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na alenen ölüm tehdidi yapıyor. Buna kimsenin hakkı yok. Bunu normal bir insanın yapacağını düşünmüyorum, bu arkadaşın normal olduğunu da düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı için ümmetin lideri diyor. Bir insanın ümmetin lideri olması için peygamber ilan edilmesi lazım. Böyle bir şey var da bizim mi haberimiz yok'

AKLI EKSİK ARKADAŞIN SUSTURULMASI GEREKİYOR

Bizim ülkemizle, bizim topraklarımızla, bizim inanlarımızla sorunumuz yok. Bizim ecdadımız bu toprakları kurtarırken şehit düşerken sen kim oluyorsun da Genel Başkanımızı tehdit ediyorsun. Bizim ecdadımız şehit olurken senin ecdadın belki de Kubilay’ın kafası ile dolaşıyordu Menemen sokaklarında.  Ben bu açıklamayı yapan arkadaşın akli dengesinin yerinden olmadığını düşünüyorum. Bu yapılan rezaletin temizlenmesi için AK Parti disiplin kurlunu ve AK Parti İl Başkanı'nı göreve çağırıyorum. Bu açıklama tam anlamıyla bir rezalet, haddini bilmeyen insanlara haddini bir şekilde bildirmek lazım… Bu açıklamaların daha büyük olaylara gitmemesi için bu aklı eksik arkadaşın susturulması gerek. "

İNSANLAR HAKKINI ARADI DİYE... 

Son günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde çalışan işçilere yönelik baskılarla ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

“Grand Plaza’nın eski genel Müdürlüğünü yapmış bir kişiyim.. Orada 4 yıl görev yapmış bir kişi olarak, benim oturduğum koltukta oturmuş kişiyi eleştirmek sıkıntılı olabilir. Eğer böyle bir şey var ise, yakışık almamış. Bir insanla çalışmak istemeyebilirsiniz, performansını beğenmeyebilirsiniz, verirsiniz tazminatını yollarsınız. 2004 yılında Grand Plaza genel müdürü olaak çalışmaya başladığımda Grand Plaza’da sendika yoktu. Sendikayı ellerimle ben getirdim. Ve sendika faaliyetlerini yürüten 12 arkadaşımızın işine son verilmek üzereydi.. Önüme bir liste kondu, 'Bu arkadaşlar sendikal faaliyetlerle meşguller, işlerine son verin' dediler. Ben de 'tanımadığım insanları işten çıkaramam özür dilerim. Siz çıkarın ben çıkaramam. İzin verin bir bakayım' dedim. Tabii kalbi soldan atan sosyalist bir adam sendikal faaliyetlerde olan işçileri nasıl işten atar. Ve sonuç itibari ile ben 12 arkadaşı kurtardım. Sendikayı kendi ellerimle getirdim, insanların hak ve hukuklarını kendi ellerimle getirdim. İZELMAN, İSENERJİ, GRAND PLAZA’dan çıkartılan arkadaşlarımız için o insanların evinde ailesi ekmek bekliyor, o insanlar emekçi insanlar,  o insanların geleceği var, İnsaların ailesi, çoluğu çocuğu, geleceği ile oynamayın. Varsa bir suçu suçunu ilan eder çıkarsınız, Yok şikâyet etti, yok hakkını aradı ayıptır ya…  İnsanlar haklarını aradıkları için çıkarmazsınız. Birde bunu Aziz Kocaolu’nun 13. Yılında bunu yapıyorsunuz. Böyle şeyler olur mu'  Ayıptır ayıp. Adalet belediye de adalet şirketlerinde adalet. Eğer siz kendi içinizde adaletsizlik yapmaya devam ederseniz, ben sizin yaptığınız adalet yürüyüşünüze gülerim.  Ne işiniz var o yürüyüşlerde. Elinize almışsınız adalet pankartını yürüyorsunuz. İnsan hakkını aradı diye işten atılmaz. Hele CHP’li bir belediyede…"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.