Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan saldırı açıklaması: CHP ile HDP...

Soylu'dan saldırı açıklaması: CHP ile HDP...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişiminin ardından en çok eleştirilen isimlerin başında gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, basın toplantısı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 22.04.2019 - 14:02

Kamera görüntülerinin incelendiğini belirten Soylu, provokasyon iddiaları için "Herhangi bir bulguya, kişiye, kişilere rastlamadık. Dışarıdan kaynaklı provokasyon iddiası doğrulanmadı." dedi. Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılacağını emniyet güçlerine bildirmediğini belirten Soylu "Organize bir provokasyon yok. Bundan siyasi rant çıkarmak tehlikeli ve yanlıştır. Bilerek o köyün insanlarına yapılan hakaretler kabul edilebilir değil... CHP'nin HDP ile olan teması, kendilerinin ayrıştırmayan politikaları kamuoyunun önünde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam etmektedir." diye konuştu.

Cumartesi günü Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 arkadaşıyla birlikte şehit düşen Sözleşmeli Er Yener Kırıkcı için (26) memleketi Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu mahallesinde dün öğle namazını müteakip tören düzenlenmiş, törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunulmuştu. CHP başta olmak üzere kamuoyu yeterli önlemi almadığı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstermiş ve onu istifaya davet etmişti. Soylu dünkü yazılı açıklamasının ardından bugün ilk kez kameralar karşısına geçti.

“9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

Cenaze töreni için aldıkları güvenlik önlemlerini anlatan Soylu “Saldırıyı tasvip etmemiz mümkün değildir. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. 8 kişiyle birlikte saldırıyı gerçekleştiren şehit yakını da gözaltına alınmıştır. 9 kişi gözaltına alınmıştır.” dedi. Soylu, gözaltına alınanların tamamının Akkuzulu köyü sakini olduğunu söyledi.

Kamera görüntülerinin incelendiğini belirten Soylu, provokasyon iddiaları için ise “Herhangi bir bulguya, kişiye, kişilere rastlamadık” dedi. Soylu saldırıyı gerçekleştirenlerin şehidin yakınları olduğunu belirtti.

“BUNDAN SİYASİ RANT ÇIKARMAK TEHLİKELİ VE YANLIŞ”

Bakan Soylu “Organize bir provokasyon yok. Bundan siyasi rant çıkarmak tehlikeli ve yanlıştır. Bilerek o köyün insanlarına yapılan hakaretler kabul edilebilir değil.” dedi. Soylu, Kılıçdaroğlu’nun cenaze katılacağı bilgisinin güvenlik güçleriyle paylaşılmadığı belirtti ve “CHP’nin HDP ile olan teması, kendilerinin ayrıştırmayan politikaları kamuoyunun önünde gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilmeye devam etmektedir.” diye konuştu.

“KÜFÜR EDİLDİ”

Kendisine CHP Genel Merkezi önünde toplananlar tarafından küfür edildiğini belirten Soylu, CHP’nin olayı siyasi bir ranta çevirmeye çalıştığını savundu.

İSTİFA ÇAĞRILARINA YANIT

İstifa çağrılarını da hatırlatan ve “Bunu takdir edecek olan ne Kılıçdaroğlu’dur ne de avanesidir. Bunu takdir edecek olan sayın Cumhurbaşkanımızdır” diyen Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes PKK terörü karşısında tavrını almak, safını belli etmek zorundadır. İkircikli tutumlar, millet tarafından kayıt altına alınmaktadır. Seçim bitmiş ve yeni bir dönem başlamıştır. Terörle mücadelemiz sürecektir. Hiç kimse PKK’nın siyasi kolu HDP ile yaptığı ortaklığı ve PKK’ya alan açtığını unutturmaya çalışmasın. Herkes PKK karşısında safını belli etmelidir”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.