Dolar 32,3749
%0.18
Euro 35,0165
%-0.14
Altın 2.325,460
%0.22
Bist-100 9,10
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan Karşıyaka'ya aday tarifi

Soylu'dan Karşıyaka'ya aday tarifi

Onuncu Köy Programı’nda konuşan Birol Soylu, ilçe başkanlıkları için adı geçen aday isimlerini masaya yatırdı. Soylu, Çiğli’de favorisinin Beyaz Liste olduğunu, Karşıyaka ilçe başkanı adayını ise haftaya açıklayacağını belirtti. 'Buna en çok Akpınar mutlu olacaktır'

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 11:59

Halide DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Birol Soylu, hazırlayıp sunduğu Onuncu Köy programında,  Radyo Egepostası Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Mithat Umutoğulları ile birlikte Karşıyaka ve Çiğli gündemine dair gelişmeleri değerlendirdi.

Tamamlanan delege seçimlerinin ardından Çiğli ve Karşıyaka’da da ilçe başkanlığı için çeşitli isimlerin dolanmaya başladığını belirten Birol Soylu, Çiğli’de tablonun henüz netleşmediğini ancak kendi favorisinin Beyaz Liste olduğunu söyledi.

UYUMLU, UZLAŞTIRICI, KUCAKLAYICI, ÖRGÜTÜ İYİ TANIYAN BİRİ OLACAK

Karşıyaka’da ilçe başkanlığı için ortaya çıkacak adayın ismini henüz vermeyen ancak niteliklerinden bahseden Birol Soylu, Karşıyaka adayının hem belediye hem belediye başkanıyla uyumlu, uzlaşmacı, uzlaştırıcı ve kucaklayıcı, örgütü iyi tanıyan, 35-40 yıldır siyaset yapan deneyimli bir dava adamı olacağını söyledi.

SOKAK SİYASETİ YAPAN BİRİ OLACAK, HAFTAYA AÇIKLAYACAĞIM

Soylu, ortaya çıkacak Karşıyaka adayının Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı da mutlu edeceğine emin olduğunu da vurgulayarak, Karşıyaka adayının tarifini, “Daha başarılı olacağına inandığımız, daha bir dava adamlarının bu işi götüreceğine inandığımız bir grupla çıkıyoruz. Beklenen aday olduğunda buna en çok Hüseyin Mutlu Akpınar mutlu olacaktır. Buraya yazıyorum. Uzlaştırıcı, kucaklayıcı, belediyeyle uzlaşmacı, başkanla uzlaşmacı, kavgacı olmayan ve örgütü kılcal damarlarına kadar sokak siyaseti yapan biri olacak. Haftaya Karşıyaka’nın adayını açıklayacağım” şeklinde verdi.

BEN ADAY DEĞİLİM, BENİM YOLUM BELLİ

Soylu, Mithat Umutoğulları’nın sorusu üzerine ise, kendi adaylığının sözkonusu olmadığını söyledi: “Ben aday değilim. Benim yollum belli.”

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI

Mithat Umutoğulları: Çiğli’de Beyaz Listenin ne olacağı belli değil. Mavi liste soteye yatmış bekliyor.

Birol Soylu: Bir güruh kopma yapıp gelirse, x kişiyle hareket eden bir güruh, ben kongreye ortak olurum. İlçe başkanı da gelenlerin olsun. Çiğli’de favorim beyaz listedir. Bana el altından gelen duyumlar,açılan telefonlar, beyaz listeden bazı önemli kişiler var. Ben onların sesine kulak vermek zorundayım. Doğruyu söyleyeceksek, sevdiğim veya sevmediğim diye ayırmayacaksın. Onun için Çiğli’de bir şeyler var ama ne olduğu konusunda net bir fikrim yok. Ben hala Beyaz Liste orada favoridir diyorum. Bunu zaman gösterecektir.

Mithat Umutoğulları: Aziz Buğa ile Ali Rıza Koçer’in nasıl anlaşacağı konusunda hala şüpheliyim. Koçer istifa ederken adayım diyerek stratejik hata yaptı. Bunu yapmamalıydı. Sonra yaptığı açıklama, buranın patronu benim dedi. Herkese teşekkür ediyor. Koçer eğer feragat ederse, ama hepimizin tanıdığı Koçer, kendisi her zaman kalem elindedir, yazar. Sekter davranması değil aday da önemli. Delege seçimleri boyunca bu listelere destek veren şu şu arkadaşlara teşekkür ederim dersin. İsim verme. Niye isim yazıyorsun. Beyaz liste bileşenleri de. Ama burada Ali Rıza Koçer diyor.

Birol Soylu: Sekter davranmayacağı konusunda düşüncelerim var. Çiğli’de önümüzdeki hafta konuşulacak mevzular olacak gibi görünüyor.

Mithat Umutoğulları: Koçer çok akıllı. Koçer ve ekibi şu an oyalıyor. Gece bir bakıcan hop. Böyle bir hareket bekliyorum. Koçer değişirse devrim olur. Yıllardır takip ediyorum kendisini. Yıllardır bunu yapmış. Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır.

Birol Soylu: Gelelim Karşıyaka. Arkadaşlar dur ricasında bulundular. Aday belli olmaya başladı. Cihan Türsen’in açıklaması vardı. Uzlaşı olmazsa ben çıkacağım dedi. Ben adayım diyordu Türsen. Şimdi bir uzlaşı olmazsa ben aday çıkacağım diyor. Ben aday değilim. Arkadaşlar aralarından bir uzlaşı adayı çıkaracak, eğer başaramazlarsa iş başa düşecek. İş başa düşmez ama Cihan Türsen. Sen rahat ol. Karşıyaka’da dengeler böyle kaydı. Ben hala iddia ediyorum.

Mithat Umutoğulları: Cevat Durak ne yapacak'

Birol Soylu: Stockholm Sendromunu iyi bilir Durak. Dolayısıyla ben hala ve hala, ilçe başkanına muhalif olan arkadaşlar hiçbirisi belediye başkanına karşı tutum içerisinde değil. İlçe başkanına muhalif olan arkadaşlar, örneğin benim mahallemdeki 41 kişi, hiçbiri belediye başkanına karşı eylem ve tutum içerisinde değiller. Bu bir belediye başkanlığı seçimi değil zaten.  Karşı durduğumuz şey, daha başarılı olacağına inandığımız, daha bir dava adamlarının bu işi götüreceğine inandığımız bir grupla çıkıyoruz. Beklenen aday olduğunda buna en çok Hüseyin Mutlu Akpınar mutlu olacaktır. Buraya yazıyorum.

Uzlaştırıcı, kucaklayıcı, belediyeyle uzlaşmacı, başkanla uzlaşmacı, kavgacı olmayan ve örgütü kılcal damarlarına kadar sokak siyaseti yapan biri olacak. Ben aday değilim. Benim yollum belli. Ben milletvekili adayı olmam.

Karşıyaka’nın Bayraklı’nın ve Çiğli’nin bir bütün olduğunu düşünüyorum hala. Her ne kadar yerel yönetimler ayrı olsa da orada tablo böyle. İç içedir. Yamanlar’ı Güzeltepe7den ayırabilir misi? Orada üç ilçenin tabanı iç içedir. Hangi ilçede seçim varsa orada diğer ilçeden olanlar gelir. İzlerler gelirler. Birbirleriyle dost ve arkadaştırlar. O üç ilçenin özel bir birlikteliği vardır. Bu üç ilçede Karşıyakasporludur. Karşıyaka bir ilçe değil de Karşı yaka. Sol yaka oradaki arkadaşların kurduğu bir oluşum, biz de izliyoruz.  Bugün öğrenemeyeceğiz ama bir dava adamı. 35-40 yılını bu davaya vermiş biri.

Mithat Umutoğulları: Mavi listenin adayını açıklayacağım dedi Birol Bey. Onuncu Köy programının yapımcısı Soylu’yu eleştirin bence.

Birol Soylu: Ben isim açıklayacağım demedim. En çok Hüseyin Mutlu Akpınar ve Karşıyakalılar mutlu olacak. Ben nasıl bir ilçe başkan adayı bekleniyor dedim. Karşıyaka’da gerçekten tabanın genelinde konsensus sağlayacağı bir aday olacak. Herkes anladı zaten ne söylediğimi. Bir ay var Karşıyaka’daki seçimlere. Asıl konuşulması gereken konu il. İlçeler şekillendikten sonra daha net ve somut şeyler konuşacağız. İsmi dönen isimler var. İlde de dava adamı istiyoruz.

Mithat Umutoğulları:  Rıfat Nalbantoğlu’nun adaylık çalışması var. Şimdi Rıfat işi patlayınca, onun yanındaki isimler de dillendirmeye başladı. Adı yazılanların birçoğu, il başkanlığı düşünmeyen isimler. Bir tek Utku Gümrükçü olabilir. Onun dışındakiler bu şeyi unutturmak için yapılan işler. Nalbantoğlu’nun başarısını bir kenara bırakalım, 5-7 sene önce il başkanlığı yapmış bir insanı. 680 milyar borç bıraktı.

Birol Soylu: Nalbantoğlu çok sevdiğim bir insan. Gayet düzgün bir il başkanlığı yapmıştır. Rıfat Nalbantoğlu’nun bilgisi, birikimi, mesleki kariyeri yerinde. Ekonomik özgürlüğe de sahip bir insan. Ama bana tabandan gelen tek eleştiriyi söyleyeceğim; arkadaşım-kardeşim-dostum olması buna engel değil. İl başkanlığından sonra bir tek Akpınar’ın adaylığında gördük. Ondan sonra bir kez daha görmedik. Rıfat Başkanın böyle bir niyeti varsa, İzmir’deki etkinliklerde kendisini daha sık görmek isterim. Onun dışında yakıştırmalar tabiî ki olacak. Bundan sonra belli olur. Ama önce ilçelerin  tamamlanması lazım.

Mithat Umutoğulları: Alaattin Yüksel, Tacettin Bayır, Ekrem Bulgun, Asuman Güven, Bedri Serter, Rıfat Nalbantoğlu. Bunlar zaten ekonomik özgürlüğü olanlar. Parti bu açıdan şanslı.

Birol Soylu: 33 yaşında bir il başkanı neden olmasın. Akla fikre tecrübeye de dinamizme de ihtiyaç var. Haftaya Karşıyaka’nın adayını açıklayacağım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.