Dolar 32,3728
%0.17
Euro 35,0404
%-0.07
Altın 2.326,620
%0.27
Bist-100 9,14
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soylu'dan beklenen kayyum açıklaması geldi!

Soylu'dan beklenen kayyum açıklaması geldi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer ABD Fırat'ın doğusundaki devriye atmayı bizim silahlı kuvvetlerimizle kabul ediyorsa Türkiye'nin girişimi ile söz konusudur" dedi. Ekrem İmamoğlu'na yönelik, "pejmürde ederiz" sözlerine de değinen Soylu, "İstanbul ve Ankara için kayyum söz konusu değil " ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 08.09.2019 - 11:34

Katıldığı televizyon programında TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri Unsurlarının Fırat’ın Doğusuna yönelik ilk müşterek kara devriyesine başlamasını değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye burada önleyici, düzenleyici bir rolü ve pozisyonu yönetiyor. Bölgede Türkiye, tarihsel sorumluluğunu yerine getiriyor. Burada işimizin kolay olmadığını söylemeliyiz. Bu coğrafyanın tam kalbindeyiz ama aynı zamanda bu coğrafyanın geçiş noktasıyız. Bugün eğer Amerika, Fırat'ın doğusunda bizim silahlı kuvvetlerimizle devriye yapmayı kabul ediyorsa bu Türkiye'nin girişimiyle oluşmuştur. Orada güvenli bir bölge oluşuyorsa bu Türkiye'nin ortaya koyduğu çabalarla ortaya çıkmıştır" dedi. 

FETÖCÜLERİN İADESİ

CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan Soylu, "Biz hala FETÖ'cüleri Interpol arayıcılığı ile arayabilme kabiliyetine sahip olamadık. Interpol bunları hala terör suçlusu olarak görümyor" dedi.

Soylu, "Dün patlatılmak istenen 5 kilo TNT patlayıcı yakaladık. Türkiye bu konuda ciddi bir mücadele veriyor" açıklamasını yaptı. 

PEJMÜRDE TARTIŞMASI

Terör örgütünün desteklediği kişilere moral verenlere söz söyleme hakkımız olsun. Bu konular bir belediye başkanının yapması gerekenlerin çok üstündedir. Bunu İstanbul seçmeni değerlendirir. İstanbul ve Ankara için böyle bir şeyin (kayyum) söz konusu olabilmesi mümkün değil. Çünkü bu terörle alakalı bir durumdur. Terörle irtibatınız söz konusu ise devlet gerekeni yapar. İstanbul ve Ankara için böyle bir değerlendirmemiz yok. Diyarbakır, Mardin ve Van'ı çarpıtmak için ortaya atılan bir söylemdir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.