Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer ve Kırkpınar'dan coşkulu ittifak mesajları; Kol kola, omuz omuza...

Soyer ve Kırkpınar'dan coşkulu ittifak mesajları; Kol kola, omuz omuza...

İYİ Parti’nin de yapılan ittifak gereği destekleyeceği CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar tarafından karşılanan Millet İttifakı’nın (İYİ Parti-CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İYİ Parti ile ittifakın Türkiye’ye örnek olacağını söyledi. Soyer, “Diliyorum ki 1 Nisan’dan itibarken İzmir’e çok daha fazla hizmet edeceğimiz platformlar kuracağız. Kol kola omuz omuza olacağız. Bugün büyük bir heyecan taşıyorum. Gülen yüzlerinizi görmek heyecan ve ümit verici” dedi. Soyer ve Kırkpınar'dan coşkulu ittifak mesajları

  • Ege Postası
  • 13.02.2019 - 13:47

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP-İYİ Parti ittifakının İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in beklenen İYİ Parti ziyareti gerçekleşti. Soyer, “Türk siyasetinin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ayrıştırılırken kutuplaştırılırken İzmir’de fonksiyonel ve canlı bir işbirliğinin kurulmasının Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. İyi ki varsınız. Yolumuz açık olsun. El birliğiyle İzmir’i hak ettiği yerlere taşıyacağız” dedi. 

Kalabalık partili grubun, il ve ilçe başkan ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İzmir, 1 Nisan'da, 17 yıllık iktidarın bir tek belediyeyi alamadığı, 30-0’ı yaşadığı bir gündem maddesi olacak. Bu bizim idealimiz ve gayretimizin sonucu olacaktır. Büyükşehiri Soyer’in aldığı ve 30-0 yaptığı gün Türkiye İzmir’i konuşacaktır” dedi.

TUNÇ SOYER: KOL KOLA OMUZ OMUZA OLACAĞIZ

Soyer, sözlerine, “Olağanüstü misafirperverlik için teşekkür ederim. Bu buluşmanın 40-50 günlük bir ittifak olmadığını düşünüyorum. Uzun vadeye taşıyacağımız bir yol arkadaşlığının ilk günü olarak değerlendiriyorum. Diliyorum ki 1 Nisan’dan itibaren İzmir’e çok daha fazla hizmet edeceğimiz platformlar kuracağız. Kol kola omuz omuza olacağız. Bugün büyük bir heyecan taşıyorum. Gülen yüzlerinizi görmek heyecan ve ümit verici” sözleriyle başladı.

SOYER: BU İŞBİRLİĞİNİN TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Türk siyasetinin ötekileştirme ve kutuplaştırmaya karşı birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Millet İttifakı adayı Tunç Soyer, “Türk siyasetinin buna çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ayrıştırılırken kutuplaştırılırken İzmir’de fonksiyonel ve canlı bir işbirliğinin kurulmasının Türkiye’ye örnek olacağını düşünüyorum. İyi ki varsınız. Yolumuz açık olsun. El birliğiyle İzmir’i hak ettiği yerlere taşıyacağız” temennisinde bulundu.

SOYER: İŞSİZ GENÇ, AŞŞIZ EV BIRAKMAYACAĞIZ

Yaklaşık 10 yıldır İzmir üzerine projeler hazırladığını ve kendi projelerinin İzmirlilere dokunacağını belirten Tunç Soyer, AK Parti’nin projelerini eleştirerek, “On yıldır o projeleri hazırlıyoruz zaten. Masa başında hazırlanan projelerle karşılaşıyor İzmirli. Bir de İzmirliye dokunan projeler olacak. Arada büyük fark olacak. Bizim projelerimiz çılgın projeler değil. Esnaf, genç, çocuk, kadınımıza, işsizimize dokunan projeler yapacağız. İşsiz genç, aşsız ev bırakmayacağız diyoruz. Bu iddiamın içini dolduracak neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bunları birlikte çeşitlendirip zenginleştireceğiz. Ekonomik krize karşın bunu başaracağız. İzmir buna muktedirdir. Bundan daha çılgın proje varsa söylesinler” diye konuştu.

SOYER: BEN DEMEDİM, HUGO SÖYLEMİŞ, ÖPMÜYORUM

İzmir’i uyuyan güzele benzeten açıklamaları eleştiri konusu olan Millet İttifakı adayı Tunç Soyer, konuyla ilgili soruya, “Valla ben söylemedim. Victor Hugo söylemiş. İzmir'i prensese benzetmiş. Bundan da tartışma meselesi çıkarılacaksa söyleyecek bir şey yok. Öpmüyorum” yanıtını verdi.

SOYER: SUR’A HENDEKLERE DESTEK OLMAK İÇİN GİTMEDİK…

Sur’a kayyum atanmasının ardından yaptığı açıklamalar anımsatılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “HDP yasal ve meşru siyasi bir partidir. Bunun üzerine söyleyecek bir şey yok. Biz Sur belediyesinin hendeklerine destek olmak için gitmedik. Türk hukuk sisteminde bir belediye başkanı istifa eder, vefat eder, suç işler ve koltuğu boşalırsa onun yerine meclis üyelerinden biri seçilerek gelir. Bunun birçok örneği de yaşandı. Hukuk sistemimizin dayanak noktalarından birisidir bu. Demokrasiye, sandığa itibar eden bir ülkede böyle olmalıdır. Kanunla kayyum başlatıldı. Bu Türk hukuk sisteminin ve yerel mevzuatın tamamen dışında, hukuki meşruiyeti olmayan bir kanundur. Böyle bir adım atıldığında bunun yanlış olduğunu söylemek en demokratik tavırdır. Hangi siyasi partiye ait belediye olduğunun hiç önemi yoktur. Herhangi bir belediye, hangi belediye olursa olsun böyle bir muameleyle karşılaşırsa belediye başkanının yapması gereken budur. Kastedilen şey hukuku, demokrasiyi ve hukuki meşruiyeti savunmaktır” yanıtını verdi.

SOYER: BELKİ BALIK SEVMİYORDUR

Tunç Soyer, AK Parti adayı Nihat Zeybekci’nin yemek davetini kabul etmemesiyle ilgili sorular üzerine “Belki esnaf lokantasıdır diye kabul etmemiştir. Belki balık sevmiyordur” yanıtını verdi.

KIRKPINAR: SALONDAKİ HEYECANIN 31 MART AKŞAMI BİTMESİNİ İSTEMEYEN BİR İL BAŞKANIYIM

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar da yaptığı konuşmada, salonda ve iki parti tabanında gördüğü heyecanın 31 Mart akşamı sona ermemesi dileğinde bulunarak, “Salondaki heyecanın 31 Mart akşamı bitmesini istemeyen bir il başkanıyım. Bu ülke kaybettiklerini kazanana kadar mücadelemiz devam edecek. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin temel değerlerinin hiçbirinden vazgeçmeyeceğiz. Vazgeçenlere hatırlata hatırlata yeniden tesis edeceğiz. Kutlu bir günün başlangıcı olması dileğiyle. Yola çıkan herkesin mücadelesini yürekten tebrik ediyorum. Bu mücadelenin sonuna kadar takipçisi olalım. 31 Mart Pazar akşamı yeni ufuklara, aydınlık ve güzel günlere ulaşmanın işaret fişeği olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

KIRKPINAR: ON NUMARA İZMİR 6 LİRALIK SOĞANIN ALTINDA KALMIŞTIR

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin ’10 Numara İzmir’ başlıklı projelerini dile getiren İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, “On numara İzmir bugün altı liralık soğanın altında kalmıştır. Ayağı yere basmayan, ütopik ve aklın alamayacağı projelerle İzmirlinin huzuruna çıkmak kendi hakları ve iddialarıdır. Ama emin olunuz ki, 25 yıldan beri dünyanın sayılı metropollerinden biri olan İstanbul’u yönetenler sonunda Affedin bizi, biz hata yaptık diyorsa İzmir’in bu belediye başkan adayına yetki vermesi demek 5 yıl sonra bizi affedecek demenin karşılığıdır” değerlendirmesini yaptı.

KIRKPINAR: SOYER’İN BÜYÜKŞEHİRİ ALDIĞI GÜN…

Açıklamalarını, “Biz hizmeti millete taşıyan bir iddianın ve idealin peşindeyiz. CHP ve İYİ Parti’nin birlikte hareket ettiği 25 ilçede desteğimiz, 3 ilçede kendi adaylarımızın yarışı olacak, 2 ilçede de CHP-İYİ Parti ittifakının adayları İYİ Partili arkadaşlarımız olacak. İlk günden beri Deniz Yücel ile bir şey paylaşıyorum; biz eğer ittifak olarak Türkiye genelinde 7-8 büyükşehiri aldığımız gün 1 Nisan sabahı tartışma başlayacaktır” şeklinde sürdüren Hüsmen Kırkpınar, “Bu tartışmanın birinci maddesi ise ikinci maddesi de 17 yıllık iktidarın bir tek belediyeyi alamadığı, 30-0’ı yaşadığı bir gündem maddesi olacak. Bu bizim idealimiz ve gayretimizin sonucu olacaktır. Büyükşehiri Soyer’in aldığı ve 30-0’ı aldığı gün Türkiye İzmir’i konuşacaktır” dedi.

KIRKPINAR: ORTADA SORUN YOK, BİR SORUN VARSA HALLEDİLİR

İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar, partisinin tabanındaki rahatsızlık nedeniyle Soyer’in babasıyla ilgili açıklama yaparak sadece bir durum tespiti yaptığını kaydederek, “Sayın genel başkanımızın gazetecilerle bir toplantısı oldu. Bizimkisi bir tespit. Bizim partimizde demokratik işleyiş, çok az partide var. Bir tespiti dile getirdim. Soyer bey ile ilgili herhangi bir kanaat orda yok. Bir iki ilçede birkaç arkadaşımız istifa etti. Seçime giderken bir oya bile ihtiyacımız varken, 3-5-7 arkadaşımızın istifası tespittir. Ortada sorun yok. Bir sorun varsa halledilir” yanıtını verdi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.