Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer rotasyon için düğmeye basıyor! Kim nereye geliyor'

Soyer rotasyon için düğmeye basıyor! Kim nereye geliyor'

Yerel seçimler sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadro değişiklikleri merakla bekleniyor. Başta Büyükşehir şirketlerinin müdürleri olmak üzere, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürlüklerinde büyük değişim yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Soyer rotasyon için düğmeye basıyor

  • Ege Postası
  • 14.06.2019 - 17:17

YUSUF TOMRUK/ EGEPOSTASI- Başkan Tunç Soyer’in 31 Mart sonrası yaptığı değendirmelerde sona geldiği ve Büyükşehir’deki yönetim kadrosundaki değişiklikleri 17 Haziran Pazartesi günü bizzat kendisinin açıklaması bekleniyor.  Soyer ve ekibinin atanacak isimler konusunda ser verip sır vermediği belirtilirken, İzmir’in dev iş vereni Büyükşehir'de çalışanlar yaşanacak gelişmeleri büyük bir merakla bekliyor. Egepostası kulislerde konuşulan isimleri ve görevlerini açıklanmadan önce sizler için derlerdi:

SOYER 'BUĞRA GÖÇKE’YLE DEVAM DEDİ

Büyükşehir’de yapılacak kadro değişikliklerinden etkilenmeyecek en yüksek mevkideki isim ise halen Genel Sekreterlik görevini sürdüren Dr. Buğra Gökçe olarak konuşuluyor. Gökçe’nin görevine devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. 

Diğer bir kesin isim ise Soyer’in Ankara’dan transferi ve Özel Kalem Müdürü olarak görev yapması beklenen Oğuz Ceylan.

HIZIR GERİ Mİ DÖNÜYOR'

Atanacak isimler arasındaki en büyük sürprizlerden biri de önceki Başkan Aziz Kocaoğlu’yla büyük sıkıntılar yaşayan Ersu Hızır. CHP’den İzmir Büyükşehir aday adayı da olan Ersu Hızır’ın Şirketlerden Sorumlu Koordinatör olarak Büyükşehir’e geri döneceği konuşuluyor.

BAŞAK’IN ADI İKİ ŞİRKET İÇİN GEÇİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yakınlığıyla bilinen CHP Konak İlçe eski Başkanı M. Şakar Başak’ın ise belediye şirketlerinden ÜNİBEL’in başına geçmesi bekleniyor. Başak’ın ismi Ege Şehir Planlaması Enerji ve Teknolojik İşbirliği Merkezi için de geçiyor.

İZSU’YA ARANAN KAN KARŞIYAKA’DAN

İzmir’in en çok eleştirilen şirketlerinden İZSU’da ise Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun eşi Fügen Selvitopu’nun yerine Karşıyaka Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Hıdır Köseoğlu’nun geçeceği ileri sürülüyor.

İZELMAN, İZBETON VE İZBELCOM’A ADAY ADAYI MÜDÜR

Seçim döneminde Karabağlar'dan aday adayı olan Heval Savaş Kaya’nın adı da İZELMAN için geçerken, Başkan Soyer’in İzmir’in yollarından sorumlu İZBETON’a ise Tire aday adayı Burak Alp Ersen’i atayacağı konuşuluyor. Konak aday adayı Muhsin Kurt'un ismi de İZBELCOM için geçiyor.

İZDENİZ’DE BALYOZ KOMUTANIYLA DEVAM

İzmir’in deniz ulaşımını yöneten İZDENİZ’de ise değişiklik yaşanmaması, Balyoz mağduru emekli Deniz Kurmay Albay Utku Arslan ile yola devam edilmesi bekleniyor. 

Grand Plaza Genel Müdürü Hasan İkat'ın görevine devam edeceği konuşuluyor.

EHSOT’TA CANBEK EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ

Kendisine yapılan saldırı sonrası kamuoyunda tanınan ESHOT Genel Müdürü Raif Canbek’in emekliliğini istediği öğrenilirken, yeni genel müdürün kurumun içinden seçilmesi bekleniyor. ESHOT için en fazla öne çıkan isim ise müdür yardımcılarından Kader Sertpoyraz.

SÖNMEZ ALEV DEVAM EDİYOR

İZBAN’ın grevde olduğu, Metro işçilerinin de greve gitmek  istediği dönemde, Aziz Kocaoğlu’nun Halkapınar’da işçilere teklif sunduğu toplantının perde arkasında yaşananlar sonrası,  seçimlere kadar yıllık izne çıkıp emekliliğini istediği söylentileri yayılan Sönmez Alev’in, Soyer ile yapılan görüşme sonrası Metro A.Ş Genel Müdürlüğü görevine devam etmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.