Dolar 32,4739
%-0.04
Euro 34,7309
%-0.69
Altın 2.440,330
%0.17
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer paylaştı, Kordon'da yeni dönem: Ya içindesin çemberin ya da dışında!

Soyer paylaştı, Kordon'da yeni dönem: Ya içindesin çemberin ya da dışında!

Koronavirüs salgını ile hayatımıza giren sosyal mesafeye dikkat çekmek için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Kordon ve Karşıyaka sahilindeki çimlere çemberler çizildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de ilgi çeken uygulamayı Murathan Mungan'ın dizeleriyle duyurdu. İzmirliler uygulamadan memnun. Soyer paylaştı...

  • Ege Postası
  • 21.05.2020 - 00:01

EGEPOSTASI- Koronavirüs önlemleri gevşetilirken tedbiri elden bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Büyükşehir Belediyesi İzmirlilerin uğrak mekanı olan  Kordon’da çemberli sosyal mesafe uygulamasını başlattı.  Alsancak ve Karşıyaka sahillerindeki yeşil alanlarda, vatandaşlar, çimler üzerine çizilen 2 metre genişliğindeki çemberin içine oturacak. Çember dışına oturanlar hakkında ise işlem yapılacak.

İzmirlilerin salgın öncesi vazgeçilmezleri arasında yer alan Kordon ve Karşıyaka sahilindeki çimlere sosyal mesafe kuralına dikkat çekmek için beyaz çizgilerle çemberler çizildi. Adım adım normalleşmeye geçilirken, hayatımızda yeni normal sosyal mesafe olacak. Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bunun için harekete geçti. Yaz aylarında insan yoğunluğunun en fazla olduğu alanlardan olan Kordon ve Karşıyaka sahilindeki çimlere çemberler çizildi. Ziyaretçilerin sosyal mesafeye uymaları için çember içinde oturmaları isteniyor.

Uygulamayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından Murathan Mungan'ın dizeleriyle paylaştı.

Soyer paylaşımında, " 'Ya dışındasındır çemberin, ya da içinde yer alacaksın.' Murathan Mungan bu sözleri kuşkusuz yaşadığımız günleri düşünerek yazmadı.  Ama “Yeni normal” hayata geçerken İzmir’in Kordonboyu’nda, Karşıyaka sahilinde fiziki mesafeyi korumak için siz hep çemberin içinde kalın." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 6 futbol sahası büyüklüğündeki yeşil alandan oluşan Kordon’da 2,5 metrelik aralıklarla 4 metre çapında çemberler çiziyor. Çemberler çizilirken çimlere zarar vermeyen su bazlı reçine kullanılıyor. Çimler büyüdükçe çizgilerin yeniden boyanması planlanıyor.

DIŞINDA OTURANA CEZA

Öte yandan vatandaşlar çimde, beyaz renkli çemberlerin içine oturacak. Çember dışına oturmak ise yasak olacak. Çemberlerin içinde de sosyal mesafe kuralarına dikkat edilecek. Sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşlara ise, Hıfzıssıhha Kanunu kapsamında işlem uygulanacak.

İZMİRLİLER UYULAMADAN MEMNUN

İzmirliler ise uygulamadan memnun. Çemberli önlemi yerinde bulduğunu belirten Ramazan Demir, “Sosyal mesafe hem kendi can sağlığımız hem de çevremizdeki insanlar için çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu tedbiri almış. İnsanlarımızın da buna uyması çok önemli” dedi. Gül Berber ise sosyal mesafeyi koruyarak sahilde oturmanın keyifli olduğunu belirtirken, Yusuf Süleymanoğlu da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu uygulamasının desteklenmesi ve yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Uygulama Kordon’un ardından Karşıyaka sahili, Bayraklı sahili, Buca Hasanağa Bahçesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı olmak üzere kentin farklı noktalarındaki yeşil alanlarda devam edecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.