Dolar 32,5126
%0.19
Euro 34,5824
%0.11
Altın 2.491,020
%0.18
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer İzmirlilere seslendi: Birbirimize karşı sorumluluğumuz var

Soyer İzmirlilere seslendi: Birbirimize karşı sorumluluğumuz var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs ile ilgili İzmirlilere seslendi. Soyer, “Birbirimizin sağlığından sorumlu olduğumuzu aklımızdan çıkarmamalıyız. Bugünler geçecek. İzmir yine cıvıl cıvıl alacağı günlere kavuşacak. Zor bir dönem. Dikkatli olmak zorunlayız. Her İzmirlinin sağlığı bir diğer İzmirli’ye emanet. Birbirimize sahip çıkmaya devam edelim. Dayanışmayla bugünleri aşacağız. Sakın ola ki duyarsız kalmayalım ama panik de olmayalım” dedi. 'Birbirimize karşı sorumluluğumuz var'

  • Ege Postası
  • 17.03.2020 - 01:13

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs tehdidi nedeniyle zor günler geçiren hemşerilerine seslendi. İzmirlilere kenetlenmeye ve dikkatli olmaya davet eden Soyer, “Korona salgını aslında hepimizi kader ortağı haline getirdi. Her birimizin sağlığı bir diğerinin dikkatine, özenine bağlı. Sadece ailemizde birbirime karşı İzmir’in tamamında İzmirlilere karşı sorumluluğumuz var. Çok özenli, dikkatli olmalı, birbirimizin sağlığı birbirimize emanet olduğunu unutmayalım. Bu salgınla ilgili bilgilendirmeye, farkındalığı artırmaya devam edeceğiz. Hepinizde zorunlu olmadıkça evden çıkmamanızı rica ediyorum. Bu salgını engellemenin en önemli yolu evden çıkmamaktan geçiyor. Eğitime ara verildi. Tatil olmadığı için evdeki eğitim sürmesi gerekiyor. Belediyemizin 100’lerce çalışanı ile toplu taşıma araçlarını dezenfekte edip temiz tutmaya çalışıyoruz. Ancak ne kadar temiz tutarsak tutalım bir ara olmanın getirdiği riskleri ortadan kaldırmamız mümkün değil. Özenle özellikle rica ediyorum zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçlarını kullanmayın evinizden de çıkmayın. Çünkü evinizden çıktığınız anda hastalığın yayılması size bulaşması ile yüz yüze kalıyorsunuz” dedi.  

SARILIP KUCAKLAŞMAYA ARA VERİN
Soyer, sözlerine şöyle devem etti:

“Mümkün olduğu kadar elimizi yıkamalıyız. Öksürürken, hapşırırken dirseğimizin içine bunu yapmalıyız. Birbirimize sarılıp kucaklaşmaktan bir süre ayrı durmalıyız. Ben ki vatandaşlarımla sarılıp kucaklaşmayı tokalaşmayı çok seven bir belediye başkanınız olarak bir süre mümkün olduğunca sevgimizi uzaktan ifade edelim. İzmirliler bu durumu şakası yok. Her bir İzmirli diğer İzmirlinin sağlığından sorumlu. Mutlaka el temizliğimize, keman temizliğine önem göstermeliyiz. Birbirimizin sağlığından sorumlu olduğumuzu aklımızdan çıkarmamalıyız. Bugünler geçecek. İzmir yine cıvıl cıvıl alacağı günlere kavuşacak. Zor bir dönem. Dikkatli olmak zorunlayız. Her İzmirlinin sağlığı bir diğer İzmirli’ye emanet. Birbirimize sahip çıkmaya devam edelim. Dayanışmayla bugünleri aşacağız. Sakın ola ki duyarsız kalmayalım ama panik de olmayalım”  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.