Dolar 32,5163
%0.09
Euro 34,9135
%-0.17
Altın 2.438,760
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan proje için ilk adım

Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan proje için ilk adım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan Alsancak Vahap Özaltay Alt Geçit Tünel projesi nihayet hayata geçiriliyor.

  • Ege Postası
  • 09.01.2021 - 12:38

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasında yer alan 3 alt geçitten biri olan Alsancak Vahap Özaltay Alt Geçit Tünel projesi için ilk adım atıldı.

Proje kapsamında Alsancak Garı’nın önünde oluşturacak meydan ile trafik yer altına alınacak.

Zor bir bölge olmasına rağmen Soyer, "Biz bu alt geçidi mutlaka yapacağız. İzmir'in kent trafiğinin rahatlatılması için kritik kilit noktalarından birini de çözeceğiz" demişti.

Projenin hayata geçirilmesi için Büyükşehir Meclisi Gündemine Başkanlıktan Önerge geldi. İlgili maddeye göre; Büyükşehir'in bölgede alt yapı çalışması yapmak üzere GDZ Elektirik Dağıtım A.Ş'nin dağıtım varlıklarının deplase edilmesine yönelik, 'protokol' imzalanacak.

11 Ocak'ta toplanacak Büyükşehir Meclisi'nde maddenin meclis gündemine alınması ve komisyonlarda kabul edilmesi halinde, Soyer'in hayellerini süsleyen proje için de ilk adım atılmış olacak.

Meclis gündeminde yer alan madde şöyle;

“Konak ilçesi, Mimar Sinan Mahallesi, Liman Caddesi, Atatürk Caddesi, Vahap Özaltay Meydanı ve Şair Eşref Bulvarı üzerinde planlanan Vahap Özaltay Alt Geçit Tünel Altyapı Çalışmaları İşi” kapsamında proje alanında bulunan Dağıtım Varlıklarının deplase edilmesine yönelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. arasında imzalanmak üzere hazırlanan ve önerge ekinde yer alan “Protokollerin” görüşülmesi. (Ulaşım Dai.Bşk.E.282818)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.