Dolar 32,3244
%0.23
Euro 35,0705
%-0.15
Altın 2.282,260
%0.21
Bist-100 9,01
%2.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'i savunan o CHP'li disipline sevk edildi! İl Başkanı Yücel devrede

Soyer'i savunan o CHP'li disipline sevk edildi! İl Başkanı Yücel devrede

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Çiğli Meclis Üyesi Mustafa Avdan ile AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe'nin yemekte 'Neptün Soyer hakkında' konuşmaları Çiğli'yi karıştırırken, olaya tepki gösteren Akvaryum Kafe çalışanı CHP'li Nail Ulaş hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan'ın talimatıyla tutanak tutulduğu ortaya çıktı. Öte yandan gündeme bomba gibi düşen olay sonrası CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in devreye girdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 11.08.2020 - 11:54

EGEPOSTASI- Geçen hafta Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Çiğli Meclis Üyesi Mustafa Avdan ile AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe yemekte buluşmuş gecenin ilerleyen saatlerinde AK Partili Boztepe’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi “Neptün Soyer hakkında hakarete varan çirkin sözler” kullandığı ve Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan’ın da bu sözler karşsısında gülmesine daha fazla kayıtsız kalamayan kafe çalışanı CHP ilçe eski yöneticisi Nail Uylaş yaşananlara tepki göstermişti.

Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan da “Bu konuyu savunmak sana mı kaldı, Sen kimsi? Ne karışıyorsun'” diyerek karşılık verdiği ve Nail Uylaş ile sözlü tartışma yaşandığı öğrenilmişti.

BOZTEPE YALANLAMIŞTI

Konu ile ilgili açıklama yapan AK Partili Hüsnü Boztepe “yapılan haber yalan” diyerek böyle bir tartışmanın olmadığını açıklamıştı.

AVDAN BOZTEPE’Yİ YALANLADI AMA…

Boztepe ile aynı gün açıklama yapan Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan ise “AK Parti Meclis Üyeleri Hüsnü Boztepe, Harun Dursun ve Sezgin Özgen ile Akvaryum Kafede bir araya geldik. Masada, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in eşi Neptün Hanımın kooperatiflerdeki başkanlığı konuşuldu. Ben de şunu dedim: “Hüsnü Bey, bu konu Büyükşehir’i ilgilendiriyor. Burada bu konuşmalara cevap verecek birileri yoktur. Bu konuyu konuşacaksan Büyükşehir’de konuş.” diyerek yaptığı açıklamada AK Partili Boztepe’yi yalanladı.

TARTIŞMANIN ARDINDAN TUTUNAK TUTULDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Olayın ardından Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan’ın talimat verdiği ve şirket yetkilileri Nail Uylaş hakkında tutanak tuttukları ortaya çıktı.

TUTANAKTA ŞU İFADELER KULLANILDI:

"04.08.2020 tarihinde Akvaryum Kafe'de Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan’nın ve müşterilerin de bulunduğu masadakilerle tartıştığınız tespit edilmiştir.

Konu hakkında 07.08.2020 tarihine kadar yazılı savunma yapmanız gerekmektedir. Savunmanızı haklı kılacak geçerli belgelerinizin olması halinde bu belgeleri savunmanıza eklemeniz, aksi halde savunmanızı sayut kalacağını, savunma yapmamanız halinde ise, aykırı davranış kabul edilmiş olacağını önceden bildiririz. Düzenleyeceğiniz savunma yazınızı en geç 07.08.2020 tarihine kadar bağlı bulunduğunuz müdürlüğe vermeniz hususunda bilgilerine sunarız."  

Öte yandan Uylaş’ın yarın disiplin kuruluna ifade vereceği öğrenildi.

YÜCEL DEVREYE GİRDİ

İl başkanlığına giderek yaşadıkları hakkında dilekçe veren Çiğli Belediyesi çalışanı ve eski ilçe yöneticisi Nail Uylaş’ı dün akşam saatlerinde İl Başkanı Deniz Yücel’in aradığı ve yaşadıklarıyla ilgili bilgi aldığı öğrenildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.