Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9730
%0
Altın 2.447,820
%0.48
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer duyurdu: Evleri orta hasarlı olan İzmirlilere 5’er bin lira verilecek

Soyer duyurdu: Evleri orta hasarlı olan İzmirlilere 5’er bin lira verilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin depremzedeler için başlattığı dayanışma kampanyası sürerken, Başkan Tunç Soyer yeni bir duyuru daha yaparak, evleri orta hasarlı olan 6 bin 929 İzmirlinin hesabına 5’er bin lira yatıracaklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2020 - 17:22

EGEPOSTASI- 30 Ekim'de merkez üssü Ege Denizi Seferihisar açıkları olan 6,9 büyüklüğündeki yıkıcı depremin yaraları sarılmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi depremin ardından evsiz kalan İzmirliler ve onlara destek olmak isteyenleri buluşturan “Bir Kira Bir Yuva” kampanyası sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanın Tunç Soyer yeni bir duyuru daha yaparak depremde evleri orta hasarlı olan vatandaşlarla ilgili açıklama yaptı.

Soyer, Depremde evleri orta hasarlı tam 6 bin 929 hemşehrimiz var.  Evlerine güçlendirme yapmadan girmelerine izin verilmiyor. Belediye olarak şimdi de bu yurttaşlarımıza sahip çıkıyoruz. 35 milyon lirayı belediye bütçesinden buraya aktarıyoruz." dedi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Başkan Soyer, şu ifadeleri kullandı;

"Bir duyurumuz var, Depremde herkesin dikkati haklı olarak yıkık ve ağır hasarlı binalara yöneldi. Ancak evleri orta hasarlı tam 6 bin 929 hemşehrimiz var.  Evlerine güçlendirme yapmadan girmelerine izin verilmiyor. Yani onlar da aynı evleri yıkılanlar gibi sokakta kaldı. Belediye olarak şimdi de bu yurttaşlarımıza sahip çıkıyoruz. Ağır hasarlı evler için yapılan bağışa yakın bir meblağ olan 35 milyon lirayı Belediye bütçesinden buraya aktarıyoruz. Bu kaynakla, evleri orta hasarlı yurttaşlarımızın hesabına 5’er bin lira yatıracağız. Evleri orta hasarlı yurttaşlarımızın http://birkirabiryuva.org adresine girerek, tc kimlik ve iban numaraları ile başvurularını bekliyoruz."

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.