Dolar 32,3155
%0.2
Euro 35,0947
%-0.08
Altın 2.293,450
%0.7
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den sağanak yağış felaketine açıklama: Altyapıda eksiklikler var ama...

Soyer’den sağanak yağış felaketine açıklama: Altyapıda eksiklikler var ama...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün başlayan ve bazı ilçelerde sel ve su baskınlarına neden olan sağanak yağışa ilişkin açıklamalarda bulundu. Yaşananların ardından etkenlerden birisi küresel iklim krizi olduğunu belirten Başkan Soyer, altyapı eksikliğinin de olduğunu söyledi ve “Küresel ısınma denilen şey iklim krizi Ocak’ın ortasında 20 derece sıcaklık oluyor, bir yandan kuraklık bir yandan yağmur yağdığında aşırı bir felaketi beraberinde getiriyor. Tabi ki alt yapıda eksik var daha iyisini yapmak mümkün ama sorun sadece altyapı eksikliği kaynaklı değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.01.2021 - 10:46

EGEPOSTASI- İzmir dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden sağanak yağış nedeniyle bazı ilçede sel ve su baskınları yaşandı. Yağışın ardından ortaya çıkan görüntüler ise vatandaşların tepkilerine neden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün yaşanan sel felaketinin ardından FOX TV yayına bağlanarak sağanak yağış ile ilgili detaylı bir rapor açıkladı. 

Su baskını yaşanan konut ve işyerlerine ilişkin sayısal veriler paylaşan Başkan Soyer, “ 212 konut veya dükkanda maalesef su baskını yaşandı. Hasar tespiti yapıldı. Büyük bölümü Buca ilçemizde. Karabağlar, Bornova ve Konak da sıkıntı yaşayan ilçelerimiz arasında. 444 40 35 hemşeri iletişim hattımız. Arkadaşlarımız telefonun başında. Kim hasar olduğunu söylüyorsa, sel nedeniyle sıkıntı yaşadığını söylüyorsa derhal ekiplerimiz yönlendiriliyor. Kimsenin sel felaketi nedeniyle mağduriyet yaşamasına izin vermeyeceğiz. Zararını giderecek elimizden ne geliyorsa yapacağız. Nakdi yardım eşya yardımı ne gerekiyorsa. Bize bildirilmemiş hasar varsa onları gidermek için hazırız. Selden geride mağduriyet bırakmayacağız. Buca’da 82 ihbar gelmişti. Sonra Karabağlar ve Bornova. 212 ihbarın ve su baskınının 82’si Buca’da. 7-8 ilçemizde daha ihbar aldık” dedi.

“SORUN SADECE ALTYAPI EKSİKLİĞİ KAYNAKLI DEĞİL”

Esas sıkıntının küresel iklim değişikliği olduğunun altını çizen Başka Soyer, “Altyapıda sıkıntılar var ama daha büyük sıkıntı iklim değişikliği. Saatte 70 kilo yağmurun düştüğü bir iklim biz hiç görmedik. Bu coğrafya böyle değildi. Küresel ısınma denilen şey iklim krizi Ocak’ın ortasında 20 derece sıcaklık oluyor, bir yandan kuraklık bir yandan yağmur yağdığında aşırı bir felaketi beraberinde getiriyor. Tabi ki alt yapıda eksik var daha iyisini yapmak mümkün ama sorun sadece altyapı eksikliği kaynaklı değil. Sorunun bir başka yanı küresel iklim krizi dediğimiz küresel ısınma ile başlayan kuraklıkla tetiklenen felaketlerin yaşanmasına sebep olan değişiklik. Bu felaketler maalesef doğanın dengesiyle oynadığımız için dengesini bozduğumuz için daha çok yaşayacağımız gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.