Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den provokasyon uyarısı: Bu oyuna gelmeyelim

Soyer'den provokasyon uyarısı: Bu oyuna gelmeyelim

İzmir dün bazı camilerin hoparlörlerinden çav bella şarkısı çalınması kentte büyük şaşkınlık yarattı. Konuyla ilgili kamuoyunda tepkiler yükselirken, AK Parti cephesi, CHP'lileri bu olaya sahip çıkmakla Tunç Soyer'i de açıklama yapmamakla suçlamıştı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim."

  • Ege Postası
  • 21.05.2020 - 11:24

İzmir'de dün saat 17.00 sıralarından kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce camilerin merkezi sistemine girilerek hoparlörlerden çav bella şarkısı çalındı.

Kentte şaşkınlık yaratan olayla ilgili İzmir Müftülüğü suç duyurusunda bulunurken, İl Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Öte yandan olayla ilgili CHP ve AK Parti cephesi karşı karşıya geldi. AK Parti CHP'lileri ve Tunç Soyer'i çav bella şarkısına sahip çıkmakla suçlarken, Soyer sessizliğini yazılı açıklama yaparak bozdu.

SOYER: BU OYUNA GELMEYELİM!

Soyer açıklamasında; 

“Mübarek Ramazan ayının sonunda milletçe Bayram’a hazırlanırken İzmir’de dün bazı camilerin minarelerinden şarkı çalınması benimle birlikte tüm İzmirlileri üzmüştür.  En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde, halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim.

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk Adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir’in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.