Dolar 32,5465
%0
Euro 34,8734
%0.02
Altın 2.428,980
%-0.05
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den kritik kampanya çağrısı: İzmir küllerinden doğacak

Soyer'den kritik kampanya çağrısı: İzmir küllerinden doğacak

İzmir'in Karabağlar ilçesinde pazar günü başlayan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyüp, Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar uzanan orman yangını dün akşam saatlerinde kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında soğutma çalışmaları devam ediyor. Yanan 500 hektardan fazla alan için tekrardan yeşillendirme kampanyaları düzenlenirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Çok boyutlu ve ilham verici bir kampanya hazırlıyoruz. herkesi ve tüm kuruluşları belediyemizle koordinasyon içinde hareket etmeye davet ediyorum." çağrısı yaptı. Soyer'den kritik kampanya çağrısı

  • Ege Postası
  • 21.08.2019 - 12:11

EGEPOSTASI- İzmir'in Karabağlar ilçesinde pazar günü çıkan ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla büyüyüp, Seferihisar ile Menderes ilçelerine kadar uzanan orman yangını, İzmir'e 55 saat boyunca cehennemi yaşatırken, küle dönen yüzlerce hektar alanının yeniden ağaçlandırılması konusunda Büyükşehir Belediyesinden kritik bir hamle geldi.

Pek çok kuruluşun yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi konusunda seferberlik başlatması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu çalışmaların Büyükşehir koordinesinde yürütülmesi çağrısı yaptı. İlham veren bir kampanya tasarladıklarını belirten Soyer, sosyal medyadan yaptığı çağrıda şu ifadelere yer verdi;

"İzmir’in ormanları için çok boyutlu ve ilham verici bir kampanya hazırlıyoruz. Yaramızı sarmak isteyen herkesi ve tüm kuruluşları belediyemizle koordinasyon içinde hareket etmeye davet ediyorum. Önerilerinizi bize iletin. Herkese şimdiden teşekkür ederim. İzmir küllerinden doğacak"

SOĞUTMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Öte yandan, Karabağlar'ın Tırazlı Mahallesi'nde başlayıp Menderes ve Seferihisar ilçelerine sıçrayan yangının dün kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlandı. Yaklaşık 500 hektar alanın zarar gördüğü yangını söndürmek için Orman Genel Müdürlüğüne ait ve Türkiye'nin birçok noktasından İzmir'e gelen yaklaşık 150 arazözün soğutma çalışmaları için görev yaptığı öğrenildi. 

Zaman zaman yangın yönetim helikopterinin havadan denetim yaptığı yangında, herhangi bir olumsuzluğa karşı yangın söndürme helikopterlerinin de hazırda bekletildiği kaydedildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.