Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den Kaz Dağlarında flaş açıklamalar; Vicdanımız sızladı

Soyer'den Kaz Dağlarında flaş açıklamalar; Vicdanımız sızladı

CHP İzmir İl Örgütü, İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer öncülüğünde Kaz Dağları’nda gerçekleşen ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek için Kirazlı’daki maden projesinin olduğu bölgeye gitti. Soyer, "Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile maden sahasındaki talanı yerinde gördük. Burayı görüp vicdanı sızlamayacak kişi yoktur. Bundan sonra hukuki mücadeleyi güçlendirmek gerek. Çünkü Kaz Dağları Hepimizin" dedi. Soyer'den Kaz Dağlarında flaş açıklamalar

  • Ege Postası
  • 10.08.2019 - 12:17

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir milletvekilleri, CHP’li ilçe belediye başkanları, il yöneticileri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili, Kaz Dağları’ndaki ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ne destek olmak, yaşanan çevre katliamına tepki göstermek adına Kirazlı’daki maden projesinin olduğu bölgeye gitti.

Kaz Dağları Milli Parkı’na 40 kilometre uzaklıkta başlatılan maden projesine tepkiler tüm Türkiye’de çığ gibi büyürken, CHP İzmir İl Örgütü Kaz Dağları’na çıkarma yaptı. Maden projesinin olduğu bölgede ‘Su ve Vicdan Nöbeti’ tutan sivil direnişçilerle bir araya gelen CHP İzmir ekibi eylemcileri desteklediklerini ve haklı mücadelelerinde yanında olduklarını bildirdi.  

Başkan Soyer sabahın erken saatlerinde bölgeye geldi ve direnişçilerle buluştu. Bölgede eylemcilerle sohbet eden Başkan Soyer fidan dikimi de yaptı.

SOYER: İNSANIN İÇİ PARÇALANIYOR

Soyer, yaptığı açıklamada, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte talan edilen alanı gezdiklerini ve ardından nöbet tutanlarla buluştuklarını belirterek, "Gerçekten bu talan edilen alanı görüp de vicdanı sızlamayacak bir insan evladı yok diye düşünüyorum. Olağanüstü büyük bir tahribat var, hakikaten insanın içi parçalanıyor, yüreği sızlıyor. Bugüne kadar ne yazık ki çok yol almış durumdalar ama bugün Türkiye’de büyüyen bir direniş ruhu var. Bu talana sessiz kalmak istemeyen onun için el birliğiyle güç birliğiyle meydan okuyan ve direnen büyük bir güç var. Bu güç her türlü siyasi farklılığın ötesinde, vicdanları, insanları buluşturan bir güç. O nedenle burada destek verenleri, bunun bir parçası olanları, katkı veren herkesi öncelikle bütün kalbimle kutluyorum. Ülgür başkanımı kutluyorum, başından beri, 2011’den beri destek verdiği için. Bundan sonrasında hem bu direnişi yaygınlaştırmamız, büyütmemiz lazım hem de hukuki anlamda zemini güçlendirmek lazım. Yani bundan sonraki süreçte hukuk gücümüzü artırmamız gerekiyor. Çok haklı olduğumuzu biliyoruz ama bu yetmiyor. Sesimizin de çok güçlü çıkması gerekiyor. Türkiye’de sadece haklı olmanız yetmez biliyorsunuz. Aynı zamanda sesinizin gür ve güçlü çıkması lazım. Biz de bundan sonra daha güçlü çıkartacağız o sesi. Sizin sesinize katılacağız, sizin gücünüze güç katacağız. Türkiye’deki tüm baroları seferber etmeye gayret edeceğiz. En azından büyükşehirlerdeki baroları katkı vermeye davet edeceğiz. Hukuk zeminini güçlendirdikçe uluslararası alanda da sesimiz daha gür çıkacak. O sesimiz Kanada’ya ulaşacak. Sesimiz bunları besleyen o damarlara ulaşacak. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Direnişimiz kutlu olsun. Hep baraber daha güçlü olacağız inşallah" dedi.

Soyer, "Bu topraklar için canını veren atalarımızın hatırası varken hafızamızda bir altın madenine bu toprakları terk etmeyiz. Eninde sonunda göndereceğiz.Siyasi uluslararası ne gerekiyorsa yapacağız. Ve sahipsiz bırakmayacağız koruyacağız burayı" dedi.

Çanakkale CHP İl Örgütü, Başkan Yücel'i karşıladı. CHP'li başkanlar Çanakkale'nin simgesi olan Trvuva Atı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 
İzmir İl Örgütü daha sonra, Başkan Yücel'in basın açıklaması için maden bölgesine hareket etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.