Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den ‘Kayyum’ ve ‘Pejmürde’ açıklaması

Soyer’den ‘Kayyum’ ve ‘Pejmürde’ açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilçe belediye başkanlarıyla 2019-2024 Stratejik Planını masaya yatırdı. Toplantı sonrası konuşan Başkan Soyer, toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade etti. HDP’li Belediyelere kayyum atanmasının ardından gözlerin CHP’li belediyelere çevrilmesiyle ilgili “Yerinize kayyum atanmasından endişeli misiniz'” sorusuna cevap veren Başkan Soyer, “Endişe değil böyle bir ihtimal var. Alırlarsa alırlar onların bileceği şey. Biz görevimizin başındayız” dedi. Başkan Soyer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Pejmürde’ çıkışı için “Bir bakana böyle bir çıkışı yakıştıramıyorum” açıklamasını yaptı. Soyer’den ‘Kayyum’ ve ‘Pejmürde’ açıklaması

  • Ege Postası
  • 04.09.2019 - 18:59

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ilkini dün gerçekleştirdiği ‘Stratejik Plan’ toplantısına bugün de devam etti. Tarihi Havagazı fabrikasında ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Soyer, 2019-2024 İzmir Stratejik Planı için fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda yerel seçimin ardından hayata geçirilen projeler ve ilerleyen süreçte tamamlanması hedeflenen projeler masaya yatırıldı. Toplantıya, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar katılmadı. Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ise Tire’nin kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri sebebiyle katılım sağlayamadı. Toplantı sonrası soruları yanıtlayan Başkan Soyer, HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyum atanmasının ardından gözlerin CHP’li belediyelere çevrilmesini, “Acaba CHP’li belediyelere de kayyum atanır mı böyle bir endişeniz var mı” sorusuna cevap verdi. Başkan Soyer, “Endişe değil, böyle bir ihtimal var. Alırlarsa alırlar biz görevimizin başındayız” dedi. 


STRATEJİK HEDEFLER BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ OLAMAZ
İzmir ilçelerinin stratejik hedeflerinin arasında bağlantının kurulması gerektiğini dile getiren Başkan Soyer, “Çok güzel geçti. Birbirimizi duyuyoruz, dinliyoruz. Bu çok kıymetli bir şey, İzmir bir bütün ne Bergama’nın stratejik hedefleri ne Bornova’nın stratejik hedefleri birbirinden bağımsız olamaz. Hepsi bir bütün olarak İzmir’in stratejik planı olacak. Her bir projenin birbiriyle irtibatını sağlamamız lazım bu zor bir şey ancak yapmamız lazım. Son derece yararlı toplantılar. Projeleri birbirinden ayırt etmek haksızlık olur. Başkanlarımız çok iyi çalışmışlar. Gücümüzü, imkanlarımızı ve kaynaklarımızı değerlendirme imkanı buluyoruz” ifadelerini kullandı. 
BİR BAKANA BÖYLE BİR ÇIKIŞI YAKIŞTIRAMIYORUM
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılan HDP’li başkanları ziyaret etmesini eleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu’na  ‘Pejmürde’ çıkışında bulundu. Bakan Soylu’nun ‘pejmürde’ çıkışını değerlendiren Başkan Soyer, “Hiç hoş olmadı. Bir bakana böyle bir çıkışı yakıştıramıyorum. Ne demek pejmürde çok yakışıksız bir söz” dedi. 

SOYER’DEN KAYYUM AÇIKLAMASI!
HDP’li Belediye Başkanlarının görevden uzaklaştırılarak yerlerine kayyum atanmasının ardından gözler CHP’li belediyelere çevrildi. “Görevden uzaklaştırılma ve yerinize kayyum atanmasına dair endişeniz var m? “ sorusunu yanıtlayan Başkan Soyer, “Endişe değil böyle bir ihtimali yaşıyoruz. Alırlarsa alırlar onların bileceği şey. Biz görevimizin başındayız. Ama Türkiye’de yaşadığımız için de bu ihtimali mümkün görüyoruz” ifadelerini kullandı.  

"ANKARA'DAN PROJE DEĞİL ONAY BEKLİYORUZ"
Ankara ziyareti için tarihin kesinleşmediğini belirten Başkan Soyer,  “Ankara ziyareti için görüşmelerimi sürdürüyoruz. Eylül-Ekim ayı içerisinde gideceğiz. Ankara ziyaretimiz projeler bazında değil. Bizim Ankara ziyaretimiz bugüne akdar talip olduğumuz ancak onayı ve uygunluğu kabul edilmemiş başlıklar olacak. Sadece talep ettiğimiz ancak bugüne akdar onay almadığımız işleri çözmek üzere gideceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.