Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den İzmirlilere: Kimseyi ekmeksiz bırakmayacağız

Soyer’den İzmirlilere: Kimseyi ekmeksiz bırakmayacağız

İçişleri Bakanlığınca, İzmir dahil 31 ilde 48 saat boyunca sokağa çıkma yasağı getirildi. Kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamalarda bulundu. Soyer, “Belediye’nin tüm olanakları İzmirlinin emrindedir. Halk Ekmek Fabrikası tam kapasite ile çalışacak. Kimseyi ekmeksiz bırakmayacağız” dedi. Öte yandan İzmir'de toplu ulaşım hizmeti, kısıtlı olarak ESHOT Genel Müdürlüğü, İzmir Metro A.Ş. ve İZBAN A.Ş. tarafından verilecektir. İZDENİZ ve Tramvay seferleri yapılmayacaktır.

  • Ege Postası
  • 10.04.2020 - 23:58

EGEPOSTASI- İçişleri Bakanlığınca, bu geceden 12 Nisan saat 24.00'e kadar 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta, il sınırları içinde sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar paniğe kapılarak fırınlara ve marketlere akın etti. 2 gün sürecek sokağa çıkma yasağı ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan açıklamalarda bulundu.

Endişeye gerek yok diyen Soyer, "Haftasonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle İzmirli hemşehrilerimiz hiç endişelenmesin. İzmir Büyükşehir Belediyesi görevinin başındadır. Belediye’nin tüm olanakları İzmirlinin emrindedir. Halk Ekmek Fabrikası tam kapasite ile çalışacak. Kimseyi ekmeksiz bırakmayacağız.

Hiçbir sağlık çalışanımızı yolda bırakmayacağız. Evine, hastanesine ulaştıracağız.

Herkes evinde kalsın. Paniğe telaşa gerek yok. Kimseyi ekmeksiz, susuz bırakmayağız. Sakin olun, huzurlu olun. Yanınızda olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SOYER'DEN ULAŞIM AÇIKLAMASI

Sokağa çıkma yasağından muaf olanların ulaşımı için açıklama yapıldı. Baskan Soyer, "Yeni duruma göre hafta sonu saat 07.00-09.00 arasında ESHOT otobüsleri 48 ana hatta sağlık çalışanları başta olmak üzere, sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında kalanları taşıyacaktır.

İZBAN ve Metro da yine 07.00-09.00 arasında yarım saatte bir seferle yine aynı amaçla hizmet verecektir. İZDENİZ ve Tramvay seferleri ise iptal olmuştur.

Akşam ulaşımı için yapılacak düzenleme ayrıca duyurulacaktır. Sağlık çalışanlarımız için hastaneler önüne servis amacıyla otobüsler gönderilecektir." dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.