Dolar 32,3926
%0.23
Euro 35,2776
%0.61
Altın 2.324,900
%0.19
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'a cevap

Soyer'den İYİ Parti İl Başkanı Kırkpınar'a cevap

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) arasında ‘Plastik Atıksız Şehirler Ağı’na katılım protokolü imzalandı. İmza töreni ardından açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hazırlanan yerel yönetimler yasası için daha köklü ve radikal değişiklikler beklediğini ifade etti. AK Parti Grubu ile Ankara ziyaretine şu an için ihtiyaç olmadığını dile getiren Başkan Soyer İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın “Verilen sözler tutulmadı” çıkışına da cevap verdi. Yerel Yönetimler Yasası, Kırkpınar’a cevap, Ankara ziyareti

  • Ege Postası
  • 04.10.2019 - 18:23

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-Akdeniz’deki plastik kirliliğine dikkat çekmek için yola çıkan dünya doğayı koruma vakfı (WWF) yelkenlisi “blue panda” Türkiye etkinlikleri çerçevesinde İzmir’e demir attı. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile WWF arasında ‘Plastik Atıksız Şehirler Ağı’na katılım protokolü imzalandı. Tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Soyer, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.  Başkan Soyer hazırlanan ‘Yerel Yönetimler Yasası’ için “Daha köklü, radikal değişiklikler bekliyoruz” ifadelerini kullandı. AK Parti Grubu ile Ankara ziyareti hakkında konuşan Başkan Soyer, “Şu anda ihtiyaç yok” dedi. Soyer, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın da CV çıkışına cevap vererek, “Herkese yetişmeye imkan yok” dedi.

“DAHA KÖKLÜ RADİKAL DEĞİŞİKLİKLER BEKLİYORUZ”

Hazırlanan ‘Yerel Yönetimler Yasası’ hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Soyer, “Bundan çok daha köklü, radikal bir takım değişiklikler bekliyoruz. Cumhurbaşkanlığımızda yaptığımız toplantıda aslında bir komisyon kuruldu. O komisyon çalışmalarının da sonuçlanmasını da bekliyoruz. Sayın Özhaseki’nin yaptığı açıklamalar var; başkan yetkilerinde değişiklik olmayacağına dair ama zannediyorum daha ham bu çalışmalar. Ucundan kıyısından herkes bir şeyler duymaya çalışıyor. Biraz daha berrak ortaya çıktığında değerlendirme yaparız. Görmeden bir şey söylemek mümkün değil. Biz o toplantıdan sonra çok umutlanmıştık, inşallah onun gerekleri yapılırsa o umudumuz hüsrana uğramaz” dedi.

ANKARA ZİYARETİ ÇIKIŞI; ŞU ANDA İHTİYAÇ GÖZÜKMÜYOR

AK Parti Grubu ile planlanan Ankara ziyaretinin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Soyer, ”Aslında biz birlikte çalışmıştık Ankara’ya taşıyacağımız dosyaları, birlikte müzakere ettik ve onları sunulacak hale beraber getirdik. Biz toplantının formatını bilmiyor olmamıza rağmen  dosyaları yanımızda götürmüştük. İyi ki de götürmüşüz, ilgili bakanlara bürokratlara hepsini takdim ettik. Dolayısıyla şuanda maksat hasıl oldu. Ama dediğim gibi bunun sonucunda o dosyaların içindeki taleplerin nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz. Onları bir görmek lazım. Eğer oralarda gerekli olanlar yerine getirilmezse o zaman tekrar bir Ankara seferi yapılır. Ama şuanda ihtiyaç gözükmüyor” dedi.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI HÜSMEN KIRKPINAR’A CEVAP

İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın ittifak kapsamında İYİ Parti’ye verilen sözlerin tutulmadığı ve İYİ Partililerin iş için CV’lerinin 6 aydır bekletildiği yönündeki açıklamalara ilişkin de konuşan Soyer, “Bugün kendisiyle buluştuk. Altı aydır bekleyen o kadar CV var ki…İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nde 28 bin kişi çalışıyoruz, 28 bin kişi alsak bir 28 bin daha almamız lazım. O nedenle herkese yetişmeye imkan yok. O da biliyor, bir art niyet yok. Sadece yetişmek zor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.