Dolar 32,5038
%-0.11
Euro 34,9556
%0.36
Altın 2.430,750
%0.31
Bist-100 9.803,00
%0.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den çok önemli Kaz Dağları mesajı

Soyer'den çok önemli Kaz Dağları mesajı

Çanakkale Merkeze bağlı Kirazlı köyü Balaban Mevkii’nde, yürütülen altın madeni çalışmalarında yaşanan ağaç katliamı protestoları devam ediyor. doğa katliamına tepkiler büyürken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medyadan yayınladığı açıklama ile nöbet tutan vatandaşlara destek olduğunu belirtirken, siyasilere önemli bir mesaj verdi. Soyer'den çok önemli Kaz Dağları mesajı

  • Ege Postası
  • 05.08.2019 - 14:54

EGEPOSTASI- Kaz Dağları ekosisteminin içinde yer alan, Çanakkale’nin tek ve alternatifsiz su kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzası üzerindeki maden çalışması ve sayısının 200 bini geçtiği ifade edilen ağaç katliamı, protestoları sürüyor.

Çanakkale Merkeze bağlı Kirazlı köyü Balaban Mevkii’nde, Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından yürütülen altın madeni çalışmalarında yaşanan ağaç katliamının ardından başlatılan “Su Ve Vicdan Nöbeti” sürüyor. Doğa katliamına sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medyadan yayınladığı açıklama ile nöbet tutan vatandaşlara destek olduğunu belirtirken, siyasilere önemli bir mesaj verdi.

SOYER: İNSALIK MÜCADELESİNİN DESTEKÇİSİYİM

Soyer paylaşımında , "Sevgili Çanakkaleliler, yüreği doğa için atan dostlar, öncelikle bugün Kazdağları'nı korumak, geçmişimize ve geleceğe sahip çıkmak için orada bulunan tüm dostlara selam ve saygılarımı iletiyorum. Biz siyasetle uğraşanlar birçok icraat yapabiliriz. Yol, köprü, bina inşa edebiliriz ama tek bir avuç toprak yapamayız. Hele ki Kazdağları gibi değerli bir varlığın yerine başka hiçbir şeyi koyamayız. Bize birlikte yaşamayı öğreten doğaya sahip çıkmak, aslen kendimize sahip çıkmaktır. Onu korumak ise en temel görevimiz. Dostlarım, ölümsüzlüğün yegane yolu geçmişten devraldıklarımızı çoğaltarak geleceğe taşımaktır. Bu nedenle Kazdağları'nı sarıp sarmalamak için büyüyen bu insanlık mücadelesinin destekçisi olduğumu belirtmek istiyorum. Saygı ve sevgilerimle #KazDağlarıHepimizin" ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.