Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den birliktelik vurgusu

Soyer'den birliktelik vurgusu

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 97’inci yıl dönümü kentte coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Sabah gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü’nün ardından Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenle devam eden kutlamalara binlerce İzmirli katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, birliktelik vurgusu yaparken, “Kurtuluştan kuruluşa giden bu tarihi yürüyüşte. Hiçbir zaman aramızda siyasi uçurumlar yoktu. Farklılıkları tek vücut olmanın gücü haline getirerek emperyalistlerin elinden ülkemizi hep birlikte kurtardık” dedi. 9 Eylül töreninde flaş mesajlar

  • Ege Postası
  • 09.09.2019 - 11:37

HAYRULLAH YILDIZ/ EGEPOSTASI-İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin işgalden kurtuluşunun 97'inci yıldönümünü birbirinden renkli etkinliklerle kutlamaya başladı. İzmir'in kurtuluş günü etkinlikleri sabah Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 97’inci Yıl Zafer Yürüyüşü'yle başladı. Saat 09.00'da Basmane Karakolu önünde toplanan İzmirliler Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Türk Ordusu'nun İzmir'e girerken kullandığı tarihi güzergah üzerinde düzenlenen yürüyüşte Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri takip edildi. İzmirliler, 350 metre uzunluğundaki dev Türk bayrağını birlikte taşıdı.

SİYASİLER TAM KADRO 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ilk kez Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla törendeki yerini aldı. Yürüyüşe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları da katıldı.

ÇELENK SUNUMU 

Protokol daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde yerini aldı. İlk olarak İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirdi, ardından sırasıyla Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından çelenk sunumu gerçekleştirildi. Törene, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve siyasi partilerin milletvekilleri de katılım gösterdi. Çelenk sunumlarının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunum töreninin ardından protokol üyeleri İzmir Valiliği’ndeki Bayrak törenine geçti. Valilik binası önündeki törenin ardından protokol üyeleri tekrar Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.

BAŞKAN SOYER’DEN BİRLİKTELİK VURGUSU 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  konuşmasında birliktelik vurgusu yaparken “Gazi Mustafa kemal’in ilk hedefiniz akdeniz diyerek verdiği tarihi emirle başlayan 9 Eylül’ 1923’te İzmir’in emperyalizmden kurtuluşunun 97’inci yılında sizlere hitap etmekten şeref duyuyorum. İzmir’in kurtuluşuna sahne olan 9 Eylül zaferi 1923’te Lozan Barış Antlaşması ile Anadolu’nun bağımsızlık kazandığı sürece yön vermiştir. 9 Eylül Gazi Mustafa Kemal Önderliğinde yeni sözler söylemeye  başladığımız gündür. İzmir ilk kurşun ile kuruluş seferberliğini başlatan tarihtir. Yaşamın her alanında hem kökleri sağlam hem de yenilik eserler meydana getirmek için 9 Eylül’ü iyi hatırlamaya ihtiyacımız var. Kurtuluştan kuruluşa giden bu tarihi yürüyüşte. Hiçbir zaramızda siyasi uçurumlar yoktu. Farklılıkları tek vucut olmanın gücü haline getirerek emperyalistlerin elinden ülkemizi hep birlikte kurtardık. Bugün yine aynı şiarla ortak akıl ve vicdanla ileri gitmeyi hedefliyoruz. Tüm zoruluklara rağmen insalık tarihinin en büyük direnişi gerçekleştirenleri minnet ve rahmetle anıyorum. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşu kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer’in konuşmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları ve Ritim Topluluğu harmandalı gösterisi yaptı. İBB Çok Sesli Çocuk Korosu ile İZFES ve Solistler konseri ile devam eden program 9 Eylül şiirleriyle devam etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları ve  Ritim Topluluğu da ritim davul gösterisiyle törendeki yerini aldı. Törene katılan çocuklar protokol üyelerine fidan hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.