Dolar 32,3413
%0.28
Euro 35,0987
%-0.07
Altın 2.310,120
%1.43
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den 23 Haziran değerlendirmesi: Bir milattır

Soyer’den 23 Haziran değerlendirmesi: Bir milattır

23 Haziran seçiminin sonuçlarını değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan bir milattır 23 Haziran. O nedenle sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye çok olumlu etkileri olacak" dedi. Soyer’den flaş değerlendirme

  • Ege Postası
  • 27.06.2019 - 10:54

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Sürdürülebilir Kentler Birliği'nin 26-28 Haziran tarihleri arasındaki 10. İklim Konferansı'na katılmak için Almanya'ya gitti.

Soyer, Almanya seyahati çerçevesinde Köln Radyosu'na gündemi değerlendirirken, iklim değişikliği ve 23 Haziran seçim sonuçlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

UMUDUMUZ VAR

Çöp ve atık konusunun tüm kentlerde sorun teşkil ettiğini belirten Başkan Soyer, "Hoyratça kullandığımız doğamız, hiç umursamadan yapılaşmamız, çöp ve atık konusundaki özensizliğimiz, karbon ayak izi konusundaki duyarsızlığımız... İzmir dünyanın her hangi bir kentinden farklı değil. Aynı duyarsızlıklarla karşı karşıyayız. Ama bir umudumuz var. Çünkü artık o vicdan ve duyarlılık uyanmaya başladı. İnsanlar topraklarına doğalarına sahip çıkmaya başladılar" dedi.

2020'YE KADAR KARBON AYAK İZİMİZİ

İzmir üzerinden örnekler veren Başkan Soyer, "Bu konuda, 2020'ye kadar karbon ayak izimizi yüzde 20 azaltmakla ilgili bir hedefimiz vardı. Benden önce başlamıştı bu çalışma ve devam ediyor. Elektrikli otobüslerin kent içinde kullanılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve çöplerin ayrıştırılması gibi... Ama en önemlisi bu konudaki farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yürütülüyor. Bu konferanslardan elde edilen bilgileri de İzmirlilerle paylaşacağız" dedi.

23 HAZİRAN BİR MİLAT

23 Haziran seçimiyle ilgili "Bunun İzmir'e yansımaları olacak mı" sorusunu yanıtlayan Soyer, "Bunun tüm Türkiye'ye yansımaları olacak. Bu seçim kazananı çok olan bir seçim. Adalet, hukuk, vicdan, demokrasi, barış, İstanbullulular ve Türkiye kazandı. Ama belki daha önemlisi Türkiye çok önemli bir kırılma yaşadı. AKP iktidara geldiği günden bu yana en büyük yenilgiyi yaşadı. Dolayısıyla asıl önemlisi bu siyasal kırılmadır. Türkiye'nin geleceğini belirleyecek olan bir milattır 23 Haziran. O nedenle sadece İzmir'e değil tüm Türkiye'ye çok olumlu etkileri olacak. En önemlisi ne yapsak bunlar gitmez, asla biz bu iktidarı değiştiremeyeceğiz algısı ortadan kalktı. Ve demokrasi ile bu değişimin mümkün olduğunu tüm Türkiye gördü.  O nedenle çok tarihi gündü ve bu tarihi günün sonuçları bütün Türkiye'yi etkileyecek." cevabını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.