Dolar 32,5818
%0.21
Euro 34,7982
%0.39
Altın 2.412,990
%-0.82
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer çifti TV35'e konuk oldu; Çok özel açıklamalar

Soyer çifti TV35'e konuk oldu; Çok özel açıklamalar

Bayram Özel programında TV35’e konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer çok özel açıklamalarda bulundu. İzmir’in en büyük eksiğine değinen Başkan Soyer,  ‘Yüzülebilir Körfez’ projesinin 3 yılda hayata geçeceğini ifade etti. Neptün Soyer, eşinin nasıl bir baba olduğunu anlatırken, “Tunç kalbinde ve beyninde çok güzel süzen bir insan. Çocuklarıyla olan ilişkisinde her zaman adil ve çok yakındır” ifadelerini kullandı. Eşi anlattı... Tunç Soyer nasıl bir baba...

  • Ege Postası
  • 06.06.2019 - 11:58

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer TV35 ekranlarında bayram özel programında Refik Pak’ın konuğu oldu. Başkanlık Konutu’nda gerçekleştirilen özel yayında politika ve ve yerel siyasetin yanı sıra Soyer çiftinin çok özel açıklamaları yer aldı.

TUNÇ SOYER NASIL BİR BABA'

Başkan Soyer’in adil ve yakın bir baba olduğunu ifade eden Neptün Soyer, “Çocuklar bende bulamadıkları her şeyi babasında bulurlar. Bir elek düşünün o süzgeç beyninizde, kalbinizde süzgeç biraz delikleri sık olmalı. Tunç kalbinde ve beyninde çok güzel süzen bir insan. Çocuklarıyla olan ilişkisinde her zaman adil ve çok yakındır. Anne olarak paylaştığımız bu görevde mükemmel olduğunu söyleyebilirim.  Çocuklar da babalarının yaptığı işe çok saygı duyuyor” şeklinde konuştu.

Siyasete girdiğinden beri çocuklara daha az zaman ayırmak zorunda kaldığını ancak çocuklarının hoşgörüyle yaklaştıklarını dile getiren Başkan Soyer, “Aslında çocuklarımın çocukluk döneminde çok vakit ayırdım. Siyasete girince azaldı. Ama onlar da buna anlayış gösterecek yaşa geldiler. Özellikle son dönemlerde iyice az görüyoruz birbirimizi. Ancak görüştüğümüz zamanlar çok kaliteli zamanlar. Bugüne dek bir kere bile sitem etmediler” dedi.

AKDENİZ KENTLER BİRLİĞİ

Akdeniz Kentler Birliği projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Tunç Soyer,kurulan bağların İzmirlilere fayda sağlayacağını vurguladı. Başkan Soyer, “Ne kadar çok farklılık varsa o kadar zenginiz. Ne kadar çok farklıysak aslında o kadar güçlüyüz. Bizi zengin kılan şey farklılıklarımız. Dünya tarihindeki büyük devletler hepsi renkli devletlerdi. Osmanlı, Selçuklu, Roma, hepsi renkli ve farklıydı. Sokaklar, kentler farklılıklarıyla büyür ve gelişir. Birbirine aktarılacak deneyimler birbirinden öğrenecek çok şey var. Bu nedenle biz dünyanın farklı kentleriyle daha çok bağ kurarak daha çok şey paylaşmaya çalışacağız. Kurmaya çalıştığımız Akdeniz Kentler Birliği’nin ruhunda aslında bu duygular var. Bizi yakın kılan çok fazla şey var. Deniz sınır değildir birleştiren bir şey. Barcelona veya Marsilya ile sınır yok aynı denizin kıyısındayız. Ortaklığımız çok, farklılıklarımız çok bunları zenginlik olarak kullanmamız lazım. Bu kardeşlik meselesi de böyle bir mesele. Kurulan bu bağların kardeşliklerin, İzmir’in insanlarına fayda getirecek zeminler yaratacağız. Ortaklıklar kurarak birlikte projeler üreteceğiz. Bu kardeşlik meselesi o yüzden çok önemli” diye konuştu.

YÜZÜLEBİLİR KÖRFEZ

Tunç Soyer, ‘Yüzülebilir Körfez’ projesinin 3 yıl içinde hayata geçeceğini belirtirken, “Körfez meselesi çok uzun bir proje değil. 3 senelik bir hedef koydum. Biz 3 sene sonra kent içinde körfezde denize girilebilir hale getireceğiz. Asıl hedefimiz  bu, örneğin Barcelona bu şekilde. İzmir’de bugünü göreceğiz. Kent içinde birbirinden güzel mavi bayraklı plajlar var bu sayıyı arttırmamız gerek. Temizlik ve güvenlik standartı, mavi bayraklı bir plaj varsa o bölgenin temizliğinden emin olabilirsiniz, can kurtaran ekipleri vardır. Seferihisar’da görev yapan 10 mavi bayraklı plajımız vardı Türkiye’de en çok mavi bayraklı halk plajına sahip ilçe ünvanımız vardı. Bunu İzmir için düşünüyoruz. Dünyanın en çok mavi bayraklı halk plajına sahip kenti olacağız. Önümüzdeki yaz itibariyle mavi bayraklı plajların İzmir’in her yere yayılacağını söyleyelim” ifadelerini kullandı.

İZMİR’İN EN BÜYÜK EKSİĞİ

İzmir’in en büyük eksiğinin bütünlük olmamasına bağlayan Başkan Soyer, resmin bütünün görülememesine dikkat çekti. Başkan Soyer, “Bu şehrin en büyük eksiğini paylaşmak istiyorum. Çok iyi niyetli girişim var, bu girşimlerin çok güzel sonuçları da olmuş. Turizm veya sanayiciler hepsi güzel işler yapmış. Sanat alanında da öyle o kadar güzel tiyatrolar kurulmuş. Bizim gençliğimizde tiyatro yoktu. Ancak şimdi var hepsi kurulmuş. Esas mesele şu aynı hedefe yönelik olarak çalışan ve aynı hedefi gerçekleştirmek için atılan adımlar bazen yerinde saymış, patinaj yapmış, bazen de birbirinden habersiz birbirinin önüne set çekmiş. Dolayısıyla resmin bütünü hiçbir zaman ortaya çıkamamış. Kültür sanat meselesinde ve diğer tüm konularda İzmir’in bir bütüncül bakış açısına ihtiyacı var. Fotoğrafın bütünün gören ve bütün aktörleri, dinamikleri kooodine ederek aynı hedefe yürütme imkan veren bir koordinasyona ihtiyaç var. Bunun yokluğu çok büyük zarar veriyor. Girişimler farkında olmadan birbirine engel olabiliyor, zaman ve kaynak kaybına sebep oluyor. Bir bütünsellik ortaya konamıyor. Biz buna talibiz biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu koordinasyonu sağlayacağız. Mesele turizm sektörüyle ilgili girşimler hepsini biribiryle koordineli hale getireceğiz ve ortak aklı sağlayacağız” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.