Dolar 32,3721
%0.17
Euro 34,9916
%-0.21
Altın 2.326,010
%0.24
Bist-100 9,10
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer çifti TV35’e konuk oldu;Bayram anısı, aşık olduğu an, Soyer’in annesinden yeni öğrendiği detay...

Soyer çifti TV35’e konuk oldu;Bayram anısı, aşık olduğu an, Soyer’in annesinden yeni öğrendiği detay...

Bayram Özel programında TV35’e konuk olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer çok özel açıklamalarda bulundu. Soyer çifti İzmirlilere bayram mesajı verirken, Başkan Tunç Soyer, Neptün Soyer’e aşık olduğu anı paylaştı. İki isim kendileri için bayramın ne ifade ettiğini anlatırken, Başkan Soyer, “Bayram gecesi uyuyamazdım” dedi. Neptün Soyer, kent hayatının gelenek ve görenekleri tahrip ettiğini dile getirirken, “Gelenek ve göreneklerin devam etmesi için üzerimize düşenleri yapmamız gerek” diye konuştu. Aşık olduğu an, Soyer’in annesinden yeni öğrendiği detay

  • Ege Postası
  • 04.06.2019 - 12:19

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer TV35 ekranlarında bayram özel programında Refik Pak’ın konuğu oldu. Başkanlık Konutu’nda gerçekleştirilen özel yayında politika ve ve yerel siyasetin yanı sıra Soyer çiftinin çok özel açıklamaları yer aldı. 

“BAYRAM GECESİ UYUYAMAZDIM” 

Çocukluğunda bayramda yaşadığı heyecanı anlatan Başkan Tunç Soyer, “Eskiden bayramlar çok heyecanlı olurdu. O gece uyku tutmazdı sabah acaba annem babam ne almış olacak hediyeleri ne olacak onu çokmerak ederdim. Babam mutlaka bayram namazına götürürdü. Mutlaka bayram sabahı camiye gidilir eve geldiğinde bir bayram havası yaşanırdı. En güzel elbiseler giyilir bir bayramlaşılır misafirler gelir misafirliğe gidilirdi. Tatlı bir telaş olurdu ve çok keyifli geçerdi” dedi.  

“KENT HAYATI GELENEKLERİ TAHRİP ETTİ“

Kent hayatının gelenek ve görenekleri tahrip ettiğini vurgulayan Neptün Soyer, “Çocukluk bayramları bizim için de aynı heyecanla olurdu. Aynı heyecanın devam ettiğini düşünüyorum. Kent yaşantısının içinde bu gelenekler kaybolmuş olabilir ama mesela Seferihisar’da aynı heyecan var. Elbette çocukların hissettiği bir başka oluyor. Gelenek ve göreneklerin devam etmesi için üzerimize düşenleri yapmamız gerek bizde bunu yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Başkan Tunç Soyer, küçük yerleşim yerlerinde geleneklerin sürdüğünü dile getirirken, “Kent hayatının getirdiği bir hayat var ve o hızın yarattığı bir tahribat var. Bayram sabahları kadınlar mutlaka evlerinin önünü yıkıyorlar ve tüm kadınlar yaptığı için bütün sokaklar yıkanmış oluyor. Bunlar çok güzel gelenekler. Kent hayatı maalesef tüm bunları yok etti. Anadolunun küçük yerleşim yerlerinde bu gelenekler sürüyor” diye konuştu. 

“ANNEMDEN YENİ ÖĞRENDİM”

Büyük dedesinin İzmir’de Alay Komtanlığı görevini yaptığını annesinden yeni öğrendiğini aktaran Başkan Tunç Soyer,”Annemden yeni öğrendiğim bir şey var. Annemin dedesi İzmir Alay Komutanı olarak görev yapmış ve Bahribaba Parkı’na defnedilmiş. Bunu bilmiyordum. Dedem İzmir doğumlu. Karaca Bey Harası’nda müdürlük yapmış.  Çocukluğumdan itibaren İzmir’de geçen bir hayatım var o yüzden kendimi İzmirli hissediyorum” dedi. 

Neptün Soyer, İzmir’e severek ve isteyerek kök saldıklarını vurgularken, “Memur çocuklarıyız biz, ikimizde asker çocuğuyuz. Ben Balıkesir doğumluyum ancak 1980’den beri İzmir’deyim. Bütün yaşantımızı devam ettirdiğimiz yer İzmir. Memur çocukları için bir yere kök salmak kolay olmaz ama biz İzmir’e severek kök saldık” ifadelerini kullandı.

“NEPTÜN SOYER’İN ÇOCUKLU HAYALİ”

Neptün Soyer, çocukluk hayalini anlatırken, avukat dayısı olduğu için avukat olmayı çok istediğini ifade etti  Neptün Soyer,  “Çocukken avukat olmak istedim, tiyatro sanatçısı olmak istedim. Anne de olmak istedim. Avukatık ayrı bir yeri var çünkü dayım avukattı. Yazları yanına giderdim ve çok hoşuma giderdi. Daha sonra tiyatro sanatçısı olmak istedim klasik bir söylem vardır ya önce oku sonra tiyatroya bakarsın dediler. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi mezunuyum o dönemde tiyatroya ilgim vardı. Tiyatro okumadım ama içimde kaldığını söylemem gerek. Goncagül oynadık, karmen çalıştık o 4 yıla ne sığdırabilirsek oynadık. Sahnede olmayı seviyorum” şeklinde konuştu. 

SOYER ÇİFTİNİN AŞKININ BAŞLADIĞI YER 

Neptün Soyer, tiyatroyla ilgili anılarını anlatırken Başkan Tunç Soyer araya girerek “Çok iyi tiyatrocuydu bunu söylemem gerek. Zaten orada aşık oldum” dedi. 

Neptün Soyer evlilik hikayelerini şu sözlerle anlattı;  “Ankara Sanat Tiyatrosu’nda emek vermiş birisi sizin oyunculuğunuzu beğeniyor bu çok özel bir durumdu.  OYAK Sitesi lojmanlarında oturuyoruz. Babalarımız aynı dönemin askerleri. Bizim lojmanda bir tanıdığımız da Tunç’un ailesinin çok sevdiği birisi. Biz okulu bitirmişiz. Mahalleli ne düşünür baş göz edelim dediler. Ama biz evlenmeye hiç niyetli değiliz. İkimizinde idealleri diyorduk ama işte kader.”   

Başkan Soyer, eşinin evlilik hikayelerini anlatmasına,  “Düşünün o zaman saçımız da vardı. Sahnede gördüğüm zaman hayran oldum. İlk görüşte aşk dediğimiz şey olsa gerek. Aşkla devam ediyoruz” şeklinde cevao verdi.  

“BİR DE İZMİR AŞKI VAR” 

Neptün Soyer, eşinin bir de İzmir aşkı olduğunu beliritken,  “Zaten İzmir’e nasıl aşık olunmaz. Çok güzel bir şehir” ifadelerini kullandı. 

Başkan Tunç Soyer ise İzmir’e olan aşkını şöyle aktardı;  “Ziyarete gelen büyükelçiler hepsine aynı şeyi söylüyorum bir kere bu şehirde yaşıyorum bu sebeple çok şanslıyım. Bir de başkan yaptılar maaş veriyorlar alkışlıyorlar daha büyük ne şans olabilir kendimi dünyanın en şanslı insanı olarak görüyorum. Bu şehirde yaşamak çok büyük ayrıcalık. Daha iyisi ve güzelinin mümkün olduğunu bilmek bu aşkı perçinliyor, tutkuya dönüştürüyor. Bu kentin sahip olduğu potansiyalle neler yapabileceğini bilmek ve görmek bu aşk büyük bir tutkuya ve bağımlılığa dönüşüyor. O yüzden İzmirli olmak büyük bir şans ve çok gururluyuz.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.