Dolar 32,3496
%0.31
Euro 35,0999
%-0.06
Altın 2.307,710
%1.32
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal medyadaki stat polemiği büyüyor! Çiftçioğlu'ndan Tugay'a sert yanıt

Sosyal medyadaki stat polemiği büyüyor! Çiftçioğlu'ndan Tugay'a sert yanıt

Karşıyaka’da tartışmalara sebep olan stat projesi sosyal medyaya da sıçradı. Karşıyaka Spor Kulübü’nü destekleyen hesaplar tarafından yapılan stat çağrısına karşılık veren Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu’ndan yanıt geldi. Başkan Tugay, stat konusunda belediyenin üzerine düşen her şeyi yaptığını vurgularken, Çiftçioğlu hükümetin attığı adımları sıraladı ve Tugay’a çağrıda bulundu. Tugay, Çiftçioğlu'nun açıklamalarına karşılık uyarılarda bulunurken, belediyenin hiçbir şekilde stat inşaatına engel olmadığını dile getirdi. Başkan Tugay'ın açıklamalarına Çiftçioğlu'ndan yanıt gecikmedi. Sosyal medyadaki stat polemiği tırmanıyor

  • Ege Postası
  • 29.06.2019 - 10:14

EGEPOSTASI- Kamuoyunda yıllardır tartışmalara sebep olan ve yılan hikayesine dönen Karşıyaka Spor Kulübü’nün stat tatışmaları sosyal medyaya da taşındı. Karşıyaka Spor Kulübünü destekleyen yakın hesaplar sosyal medya üzerinden İzmirli siyasileri de etiketleyerek stat çağrısında bulundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın  sosyal medya üzerinden Karşıyakalıların çağrısına cevap verirken, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu da Başkan Tugay’a seslendi.

“BELEDİYE ÜZERİNE DÜŞEN HER ŞEYİ YAPTI” 

Başkan Tugay, yaptığı açıklamada Karşıyaka Blediyesi’nin üzerine düşen her şeyi yaptığını vurgularken, “Stadın TOKİ tarafınca ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Şu anda bizim elimizden gelen hiçbir şey yok. Eğer hükümet stadı yapmayacağın açıklar ve Yalı’daki araziyi belediyeye geri verirse o zaman stadın yapma işini bizden talep edebilirsiniz. Belediye üzerine düşen her şeyi yapmış durumda” ifadelerini kullandı.  

AK PARTİLİ ÇİFTÇİOĞLU TEK TEK SIRALADI 

Başkan Tugay’ın bu açıklamasının üzerine cevap veren AK Partili Çiftçioğlu, stat için yapıla çalışmaları sıraladı. Çiftçioğlu son 6 ayda tarafımız takibiyle yapılan çalışmalar vurgusunu yaparken, “2 milyon 600 bin liralık ücretin bakanlığımızın üstlenmesiyle stat alanında yapılan imalatın, imar barışına sokularak ikmal ruhsatı alınabilmesinin önü açıldı. Karşıyaka Belediyesi ve dava açanların otoparklı proje istediği için, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olan komşu parselin maç günleri kulübün diğer günler halkımızın kullanması için özel izin alındı gerekli işlemler bitirildi. Stadın İmar planı için açılan davayı kimse takip etmezken tüm dava sürecini titizlikle gönüllü olarak takip edilmiştir, keşiflerde rehberlik yaparak gerekli bilgiler ve ssavunmalar yapılmıştır. Bilirkişi raporu olumlu verilmiştir. Yürütmeyi durdurma kararı iptal edilmiştir. İhale iptal olmuş muhatap müteahhit olmamasına rağmen otoparklı proje yeniden çizdirilmiş, stadın tasarımları yapılmış, ruhsat müracaatı aktifleştirilmiştir. Karşıyaka Belediyesi’nde yıllarca alınamayan otopark ile alakalı encümen kararı nihayet alınmış bunun üzerine gelen yazı ve stadın yeni projeleri hemen İl Spor Müdürlüğü aracılığıyla 25.06.2019 itibariyle ilgili makamlara iletilmiştir. Sıra ihale günü almak bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. 

BAŞKAN TUGAY’A ÇAĞRI

AK Partili Çiftçioğlu Başkan Tugay’a çağrıda bulunarak, “Bu stat hükümetimizin öncülüğünde yapılacak, heyecanımız ve coşkumuzla bunu başaracağız. Sayın Cemil Tugay eğer sizde Karşıyaka Belediyesi olarak stat yapımında fiili bir sorumluluk almak isterseniz, bunu seve seve değerlendirebiliriz. Birlikten ve iştiraktan kuvvet doğar. Birebir görüşmelerimizde bundan bahsetmemiştiniz” ifadelerini kullandı. 

BAŞKAN TUGAY’DAN ÇİFTÇİOĞLU’NA HEM UYARI HEM CEVAP

AK Paritli Çiftçioğlu’nun açıklamasına cevap veren Başkan Tugay, ikili görüşmede stat konusunun siyasi polemik yapılmaması gerektiğini ilettiğini dile getirirken,  “Şu an belediyenin taraf olduğu bir dava yok. Bize verilen ve beklettiğimiz bir iş yok, yani belediyenin engel olduğu bir şey yok. Beklenen şey TOKİ’nin stat ihalesini yapması ve inşaatı başlatması. Bu konuda bizim rolümüz yok. Dedim ki eğer hükümet stadı yapmayacaksa bunu ilan etsin ve Yalı’daki araziyi bize yani Karşıyaka Belediyesi’ne iade etsin. Ondan sonra beni veya belediyeyi etiketleyerek bizden stat yapmamızı talep edebilirsiniz. Sizin için sanırım sözüm sürpriz oldu. Ancak bu sözümden çıkarak bize bir sorumluluk yükleme çabanızı acı bir tebessümle karşıladığımı söylemek isterim. Karşıyaka Belediyesi yapılacak her işte sorumluluk alır, zaten görevimiz bu. Ama siz yıllardır hükümet stadı yapacak, belediye engel oluyor derken, bugün size engel olmuyoruz diyorum. Konu sadece ihalenin yapılması ve inşaatın başlatılması noktasında”  ifadelerini kullandı. 

“BU CEVABIMI DA YAYINLATIRSANIZ SEVİNİRİM” 

Tartışmanın basına yansımasına değinen Başkan Tugay, “Yeni konu başlıkları açarak, bu sorumluluğu bizim üzerimize yıkma çabalarında olmanızı bence Karşıyaka halkı olumlu karşılamaz. Sizi tekrar bu konuyu siyaset dışına taşımaya ve polemik konusu yapmamaya davet ediyorum. Bir şey yapacaksanız lütfen ihalenin yapılmasını sağlayın. Bu arada burada yazdığınız sözler basına taşınmış. Bu cevabımı da yayınlatırsanız sevinirim selam ve saygılarımla” ifadelerini kullandı. 

ÇİFTÇİOĞLU'NDAN TUGAY'A SERT YANIT: YAKIŞIK ALMADI

Başkan Tugay’ın açıklamalarının üzerine yeni açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Başkanı Çiftçioğlu, şunalrı söyledi;

“Sayın Tugay ifade etmiş olduğunuz ilk iki madde zaten görüşmemizin içeriğine uygun ve saygıyla karşıladığım hususlar. Lakin görüşmemizde hükümetimizin stadı yapacağını ve bizim de bunun için işin gereği olan her şeyi yapmakata olduğumuzu, bütün süreci Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İZVAK ve konunun diğer bütün paydaşları ile beraber eksiksiz takip ettiğimizi üzerine basa basa sizlere ifade etmeme ve Temmuz ayı içerisinde Ankara programımızın olduğunu söylememe rağmen, 'Hükümet stadı yapmayacaksa açıklasın' diye bir söze başlamak yakışık almamıştır. Bence bu söz durumdan siyasi pay çıkarmaktır. Maalesef siz sözünüze sadakatli kalamadınız. Amacım size bir sorumluluk yüklemek değildi, sizin, 'Biz de birşeyler yapabiliriz' manasında yapmaya çalışmış olduğunuz beyanınız eğer gerçekçi ise 'Biz bundan gocunmayız, hatta memnun oluruz' mesajı vermekti. Yoksa süreç şu an ilerliyor, sadece bir ilçe başkanı olarak değil, gönlü, yüreği, kalbi her şeyden önce Karşıyakamız ve KSK’mız için atan bir taraftar olarak da bu süreci takip etmeye çalışıyorum. Tüm taraftarlarımıza saygı ile duyurulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.