Dolar 32,4400
%-0.14
Euro 34,7496
%-0.64
Altın 2.439,490
%0.13
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sosyal medya bu vahşeti konuşuyor! Kim olduğu ortaya çıktı

Sosyal medya bu vahşeti konuşuyor! Kim olduğu ortaya çıktı

Erzincan'da er 25 yaşındaki Taner H.'nin askeri lojmanların nizamiyesinde yavru bir kediye işkence yaptığı görüntülerin sosyal medyada yer alması büyük tepkilere neden oldu. İhbar üzerine harekete geçen polisin yakaladığı ve yapılan kontrolde 221 promil alkollü olduğu belirlenen Taner H., askeri inzibata teslim edildi.

  • Ege Postası
  • 04.12.2017 - 07:24

Olay, bugün Ordu Caddesi üzerindeki ErzincanAskeri lojmanlarının nizameyesinin önünde meydana geldi. Vatani görevini yapmak için Erzincan'da bulunan er Taner H., hafta sonu nedeniyle çarşı iznine çıktı. Er Taner H'nin akşam saatlerinde askeri lojmanlarının nizamiyesinde yavru bir kediye yaptıkları güvenlik kamerasına takıldı. Kapı önünde bekleyen nöbetçilerin gözleri önünde kediyi önce yumruklayan Taner H.'nin ardından nizamiye kapısının üzeri koyarak defalarca vurduğu görülüyor. Çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında yerde kıvranan kediye son olarak tekmeler savuran Taner H., ardından kameranın açısından kayboldu.

Çevredekilerin ihbarı ve dehşet görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından polis harekete geçti. Kısa sürede yakalanan ve asker olduğu belirlenen Taner H'nin yapılan muayenesinde 221 promil alkollü çıktığı tespit edildi. Taner H., daha sonra teslim edildiği askeri inzibat tarafından gözaltına alındı.

Vahşet görüntülerinin sosyal medya da kısa süre içerisinde yayılmasının ardından başta Erzincanlı vatandaşlar olaya büyük tepki yağdı. Vicdanları sızlatan götüntüyü izleyen birçok kişi akşam saatlerinde askeri lojmanların önüne gelerek, olayı gerçekleştiren askere ceza verilmesini istediler.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Erzincan'da, bir askerin orduevi nizamiyesinde  yakaladığı kediye işkence yapmasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı  bildirildi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş yaptığı yazılı açıklamada, yazılı ve  görsel medyada yayımlanan "Erzincan Orduevinde bir askerin kediye işkence  yaptığı" haberleri üzerine Valilik tarafından gerekli incelemenin başlatıldığını  ifade etti.

Olayın failinin bir er olduğunu açıklayan Arslantaş, şu bilgileri  aktardı:

"Yapılan incelemede olayın failinin Erzincan Muhabere Alayında zorunlu  askerliğini yapmakta olan muhabere er T.H. olduğu tespit edilmiştir. İlgilinin  terhisine 3 gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü olarak döndüğü  anlaşılmıştır. Kamuoyunda haklı bir infiale neden olan ve vicdanları yaralayan  olayın faili hakkında gerekli adli ve idari süreç başlatılmıştır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medyada tepki geçen olayın  ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, olayla ilgilendiğini aktararak,  konuya ilişkin adli ve idari soruşturma açıldığını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.