Dolar 32,5255
%-0.07
Euro 34,8717
%0.02
Altın 2.437,850
%0.32
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Cumhuriyet Daima' sergisi açıldı

'Cumhuriyet Daima' sergisi açıldı

Yaptığı projeler ve gerçekleştirdiği etkinliklerle sanatın ve sanatçının yanında olan Karabağlar Belediyesi, yaklaşan Cumhuriyet Bayramı’nı çok özel bir sergiye ev sahipliği yaparak karşılıyor. 38 sanatçının yer aldığı “Cumhuriyet Daima” isimli karma sergi çok sayıda sanatseverin katılımıyla açıldı

  • Ege Postası
  • 22.10.2016 - 09:22

Karabağlar Belediyesi hizmet binası sergi salonunda düzenlenen sergiye, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Cumhuriyet’e yakışan beraberlik

Sergide 22 sanatçı karışık teknikler ile yapılan akrilik yağlıboya ve suluboya ve taş, linol baskı resimler ile 16 sanatçı heykel ve seramik eserlerin yer aldığı serginin açılış konuşmasını emekli öğretim üyesi Bedri Karayağmurlar yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata ve sanatçıya çok değer verdiğini,  sözlerinin büyük anlamlar taşıdığını belirten Karayağmurlar,“Bu serginin Cumhuriyete yakışır bir beraberlik olduğunu düşünüyorum” dedi

Aydınlık kuşak yaratmak bizlerin de görevi

Sergideki eser sahiplerini, topluma ışık tutan, toplumu geleceğe taşıyan sanatçılar olarak tanımlayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da Cumhuriyet’in önemine değinerek, “Cumhuriyet kolay kurulmadı. Bundan sonra da onu yaşatmak,  gelecek kuşaklara teslim etmek ve aydınlık bir kuşak yaratmak bizlerin de görevi. Bunda en etkili görev sanatçılarındır. Sizler bizim başımızın tacısınız.” diye konuştu.

Karabağlar Belediyesi olarak yapılan tüm çalışmalarda Cumhuriyetin yarattığı değerleri ön plana çıkarmaya çalıştıklarının altını çizen Başkan Selvitopu,  “Buna devam edeceğiz. Cumhuriyetin yarattığı değerleri ortadan kaldırmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Halkımız, kanıyla canıyla kazandığı bağımsızlığını, Cumhuriyetini birilerinin emellerine teslim edecek değildir.” dedi.

28 Ekim Cumhuriyet Korteji’ne davet

Karabağlar’da kültür ve sanatın yayılması ve toplumla buluşması anlamında çalışmalar yaptıklarını,  birçok noktada kültür merkezi yapacaklarını da ifade eden Selvitopu ayrıca,  28 Ekim Cuma akşamı Saat 19.30’da Üçkuyular F. Altay Metro Durağı’ndan, Uğur Mumcu Parkı’na kadar “Cumhuriyet Yürüyüşü” gerçekleştireceklerini söyledi. Selvitopu,“Cumhuriyetimizi halkımızla layık olduğu şekilde kutlayacağız. Ayrıca Cumhuriyetin değerlerini yerine getirmek her zaman temel görevimiz olacaktır.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Selvitopu tüm eser sahiplerine katılımcı belgesi verip onlara teşekkür etti. Sergi 11 Kasım tarihine kadar açık kalacak.

Sergiye katılan sanatçılar:

Sevim Çizer, Beyhan Özdemir, Sevgi Avcı, Bedri Karayağmurlar, Faden Suzan Kudsioğlu, Reyhan Abacıoğlu, Atilla Cemal Eşen, Atay Gergin, Atilla Özdemir, Beytullah Şavkın, Cenk Mısırlıoğlu, Demet Barlas, Dicle Öney, Efe Türkel, Ekin Boztaş, Füsun Çövenoğlu, Gediz Sezen, Hazbiye Güngörürler, Hülya Yalçın, Levent Ayata, Mehmet Aslan, Mehmet Boztaş, Mehlika Korol, Nail Özlüsoylu, Neda İsmail Atar, Nevin Önen, Perihan Duran, Pervin Özdemir, Pınar Çalışkan, Sema Barlas, Seval Alp, Sevgi Avcı, Sezin Haşıcı, Şebnem Çamdalı, Şeref Artagan, Temel Köseler, Tuğçe Aytürk, Tülay Çelikel, Zafer Gazi Tunalı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.