Dolar 32,5862
%0.34
Euro 34,8456
%0.33
Altın 2.497,260
%0.51
Bist-100 9.648,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SONAR Araştırma son anketini açıkladı! İşte en başarılı büyükşehir belediye başkanları

SONAR Araştırma son anketini açıkladı! İşte en başarılı büyükşehir belediye başkanları

SONAR Araştırma, birinci yıl tamamlanırken belediye başkanlarının başarı performansını ölçtü. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu birinci, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Uğur İbrahim Altay ikinci, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer ise üçüncü sırada kendisine yer buldu. İşte en başarılı büyükşehir belediye başkanları

  • Ege Postası
  • 27.12.2019 - 13:41

EGEPOSTASI-SONAR Araştırma son anketini açıkladı. Araştırmada Büyükşehirler içinde en başarılı belediye başkanları performans bulguları saptandı. Araştırmada görev sürelerinin 8 ayı tamamlandıktan sonra 10 Büyükşehir Belediye Başkanı kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı.

Araştırma; 5 Aralık – 15 Aralık tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanarak 10 Büyükşehirde gerçekleştirildi. Her belediye başkanını kendi seçim bölgesinde değerlendiren anket, 1000’er kişi ile yüz yüze yapıldı. Ayrıca anketin, büyükşehirlerin farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişileriyle yapıldığı, yaş ve cinsiyet kotaları da yine TÜİK’in önceden saptadığı veriler baz alınarak uygulandığı belirtildi.

SORU: Büyükşehir Belediye Başkanınızı genel olarak düşündüğünüzde başarılı buluyor musunu? (Bu bulgu, her başkanın kendi seçmenleriyle yapılan anketlerle elde edilmiştir.)

Büyükşehirler içinde en başarılı belediye başkanı Yüzde 61.7 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu olurken, yüzde 60.2 ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Uğur İbrahim Altay ikinci, yüzde 58.2 ile de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer üçüncü sırada yer aldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.