Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1059
%-0.04
Altın 2.279,320
%0.08
Bist-100 8,97
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Son dakika haberi AFP: Barzani istifa etti

Son dakika haberi AFP: Barzani istifa etti

AFP haber ajansı, Mesut Barzani'nin görevinden istifa ettiğini öne sürdü. IKBY'ye yakın haberleriyle bilinen Rudaw'a dayandırılan Reuters haberinde de Barzani'nin resmen görevi bıraktığı belirtildi. Al Jazeera'da yer alan habere göre Barzani'nin yerine yeğeni ve bölgenin başbakanı Neçirvan Barzani oturacak.

  • Ege Postası
  • 29.10.2017 - 18:22

1 Kasım’da sona erecek başkanlık süresini uzatmayacağı kulislerde konuşulan Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, önceki gün Twitter üzerinden Barzani’nin başkanlık süresinin uzatılmasını reddederek bugün IKBY Parlamentosu’nu bilgilendireceğini kaydetmişti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakın duruşuyla bilinen Rudaw, IKBY Parlamentosu’nda kapalı gerçekleşen oturumda Barzani’nin mektubunun okunacağını ve yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredileceğini duyurdu.

BİR BARZANİ GİDİYOR BİR BARZANİ GELİYOR

Barzani daha önce de görevi bırakacağını söylemiş ve bunu da 1 Kasım’daki seçimlerden sonra yapacağını söylemişti. Fakat bu seçimlerin 9 ay ertelenmesinin ardından bölgenin nasıl yönetileceği gündeme gelmiş ve dünya kamuoyunda soru işaretleri bırakmıştı.

Katar merkezli Al Jazeera’da yer alan haberde ise Barzani’nin yerine gelecek ismin belli olduğu açıklandı. Al Jazeera, Kuzey Irak’ta Barzani’nin istifasına rağmen Barzani ailesinin bölgede hakimiyetini devam ettireceğinin konuşulduğu belirtilirken, “Geçiş döneminde bölgenin Başbakanı Neçirvan Barzani’nin yönetimde olması bekleniyor” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.