Dolar 32,4444
%-0.13
Euro 34,7413
%-0.66
Altın 2.438,780
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soma'da eylem yapan madenciler gözaltına alındı

Soma'da eylem yapan madenciler gözaltına alındı

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, işten çıkarılmaları üzerine eyleme başlayan 11 madenci, bu gece iş sahasını işgal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Jandarmadaki ifadelerinin ardından işçiler, Savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 19.12.2015 - 15:38
Soma'da 301 işçinin öldüğü madene komşu İmbat maden ocaklarında çalışan bir grup işçi, dün işten çıkarıldıkları gerekçesiyle eyleme başladı. Maden sahasında bekleyen işçiler, herhangi bir açıklama yapılmadığını ve takrar iş başı yapıncaya kadar eylemini sürdüreceğini bildirdi. Eylem sonrası İmbat Madencilik Enerji Turizm San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılan açıklamada; sık sık devamsızlık yaparak iş güvenliği kurallarını ihlal eden ve işvereni iş görme ediminden yararlanmamasına sebebiyet veren 29 personel ile ilişiğin kesildiği açıklandı. 

GECE GÖZALTI
Maden sahasında bekleyişini sürdüren madencilere, işten çıkarıldıklarının tebliğ edildiği ve maden sahasını terk etmelerinin istendiği belirtildi. İşçiler eylemi sürdürmek isteyince şirket yetkilileri maden sahasının işgal edildiği gerekçesiyle jandarmaya başvurdu. Jandarma, alanı terk etmek istemediği belirtilen 11 eylemci madenciyi gözaltına aldı. Jandarmada ifade veren işçiler, Savcılık tarafından serbest bırakıldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.