Dolar 32,3764
%0.18
Euro 34,9968
%-0.19
Altın 2.333,930
%0.58
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sokakta kalan Suriyelilerin sıcakla imtihanı

Sokakta kalan Suriyelilerin sıcakla imtihanı

İZMİR'in Basmane semtinde, paraları olmadığı için sokakta kalan Suriyeli çift ve 7 çocuğu, kızgın güneşin altında hayatta kalma mücadelesi veriyor. İzmir'de evi olmayan Suriyeli ailenin sıcakla imtihanı

  • Ege Postası
  • 26.06.2016 - 10:42

İZMİR - Yatacak yeri olmayan 7 çocuklu Suriyeli aile, Basmane Oteller Sokağı'nda barınmaya başladı. Bir süre İzmir'in Menderes İlçesi'nde tarlalarda çalıştıklarını ancak, iş bitince kent merkezine döndüklereni ve kira ödeyecek paraları olmadıkları için sokakta yatmak zorunda kaldıklarını anlatan baba Mahmut Ahmet, "Kavurucu sıcaklarda sokakta 24 saat yaşamak benim ve ailem için çok zor. Yıkanacak, duş alacak bir yerimiz yok. Zaman zaman çevredeki camilerdeki çeşmeleri kullanan eşim çamaşırları, yıkayıp ancak çocukların başlarını ıslatabiliyor" dedi. 



Eski de olsa, içinde suyu akan, sığınacak bir yer aradıklarını dile getiren Mahmut Ahmet, şöyle devam etti:

"Ben, eşim ve çocuklarım, karnımızı doyurmakta güçlük çekiyoruz. Ancak, çevreden durumumuzu görüp acıyan insanların marketten bir şeyler alıp getirmesiyle karnımız doyuyor. Fakat hiçbir şey bizi sıcak hava kadar etkilemiyor. Vatanımızdan evimizden, barkımızdan zorla koparıldık. Suriye'den yorucu bir karayolu yolculuğuyla İzmir'e dört ay önce gelebildik. Menderes'te kısa süreli tarlada çalıştık, ancak orada da iş bitti. Bizleri düşük ücretle çalıştırıyorlar. 7 çocuğum var ve geleceklerinden endişe ediyorum." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.