Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sokak hayvanları için açlık grevinde

Sokak hayvanları için açlık grevinde

Bartın'da Sevim Arkan isimli hayvansever, sokak hayvanlarına yönelik şiddete tepkisini göstermek için açlık grevine girdi.

  • Ege Postası
  • 05.12.2018 - 07:18

Hayvan hakları savunucusu Sevim Arkan (45), İnkumu tatil beldesi mevkinde bulunan şehir çöplüğünde, hayvan hakları için açlık grevi başlattı.

Sosyal medya hesabından, "Ben her zaman adıma layık yaşadım. Ölmek için değil, yaşatmak için grevdeyim." paylaşımında bulunan Arkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, grevin 4. gününde olduğunu söyledi.

Sokak hayvanlarına yönelik şiddete tepki göstermek ve bazı yasaların çıkarılması için geçen yıl da açlık grevi yaptıklarını hatırlatan Arkan, "Hayvanlara yapılan tecavüze, şiddete ceza gelmesini istedik. Fakat geçen sene verilen sözler maalesef tutulmadı. Bize açlık grevini bıraktırdılar." diye konuştu.

'SONUNA KADAR GİDECEĞİM'

Son zamanlarda hayvanlara yönelik şiddetin arttığını belirten Arkan, şunları kaydetti:

"Şiddete, tecavüze ağır cezalar gelmesini istiyoruz. Şiddet yapan kişilere sadece para cezası verilmesin, hapis cezası da verilsin. Sokakta mağdur olan bir sürü can var. Belediyelerin de bu konuya el atmasını istiyoruz. Gönüllülerle, derneklerle bir olup bu yasanın görüşülmesi gerekir.

Yasa çıkacaksa eğer bunu herkesin bilmesi gerekir. Ben burada 400 cana bakıyorum. Sokakta ve çöplerin içinden topladım. Bu sefer sonuna kadar gideceğim. Verilen sözler tutulmuyorsa da bir Sevim gidecek diye düşünüyorum. Duyarlılığa çağırıyorum herkesi. Bu canları rahat yaşatmanın çözümü bulunsun artık, çok yoruldum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.