Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Skandal konferans meclis gündeminde

Skandal konferans meclis gündeminde

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Güzelbahçe Müftülüğü'nce düzenlenen ve Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun “çocukların evlenebileceği, kadınların regl olmasının tedavi edilmesi gerektiği, laikliğin en büyük tehlike olduğu” şeklinde ifadeler kullandığı öne sürülen skandal konferansı meclis gündemine taşıdı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi veren Bakan, "Gerici profesör hakkında herhangi bir soruşturma başlatıldı mı" diye sordu. CHP'li Bakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı'na sordu

  • Ege Postası
  • 05.12.2018 - 11:28

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi'nde ‘Mevlid-i Nebi Etkinlikleri Haftası’ kapsamında Güzelbahçe Müftülüğü tarafından “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı bir konferans düzenlendi. Konferasa katılan Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu'nun öğrencilere yönelik konuşmasında kullandığı öne sürülen, "çocukların evlenebileceği, kadınların regl olmasının tedavi edilmesi gerektiği, laikliğin en büyük tehlike olduğu" şeklindeki ifadeleri büyük tepki çekti.

TBMM GÜNDEMİNDE

Eğitim-İş Sendikası'nın İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve 9 Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne suç duyurusunda bulunduğu skandal konferans, TBMM gündemine de taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tepki çeken konferansla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı bir soru önergesi verdi.

CHP’li Bakan, “Ortaokul ve lise çağlarındaki çocuklarımıza ‘profesör’ unvanı olan bir ‘bilim insanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na aykırı olarak 15 yaşında evlenebileceklerini söylediği, kadınların regl olmasının tedavi edilmesi gereken bir sorun (!) olarak anlattığı iddiaları doğruysa bu tam olarak bir sapkınlıktır. Türkiye’nin en kıymetli üniversitelerinden birinde akademisyen olan ve Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten şahısla ilgili iddialar araştırılmalı ve gerçek ivedilikle açıklığa çıkarılmalıdır. Öte yandan laikliği en büyük tehlike olarak gören ‘profesör’ unvanlı bey; Anayasamızın ‘Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir’ diyen değişmez maddesine karşı görüş beyan etmektedir. Laiklik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değiştirilemez ilkesidir. Işığımız bilimdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; ‘Dünyada her şey için; medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir.’ Konuyla ilgili adli ve idari mercilerin gerekenin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

CHP'li Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a şu soruları yöneltti:

"– Güzelbahçe Müftülüğü tarafından yapılan “Peygamberimiz ve Gençlik” adlı konferansa ilçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği ve çocukların bu etkinliğe zorla götürüldüğüne ilişkin iddiaların gerçekliği araştırılmış mıdı? Konuyla ilgili soruşturma başlatılmış mıdı? Soruşturmada son durum nedir'

– Ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Çocukların evlenebileceğini, kadınların regli olmasının tedavi edilmesi gerektiğini, laikliğin de en büyük tehlike olduğunu” savunduğu belirtilen Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı İbrahim Emiroğlu hakkında idari ve adli soruşturma başlatılmış mıdı? Soruşturma başlatılmadıysa neden başlatılmamıştı? Başlatıldıysa soruşturmada son durum nedir'"

SUÇ DUYURUSUNDAKİ DETAYLAR

CHP'li Bakan ayrıca Eğitim-İş Sendikası’nın suç duyurusu dilekçesindeki o konferansla ilgili detayları da aktardı. Detaylar şöyle:

"Etkinlikte konuşmacı Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu (DEU İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü / Mantık Anabilim Dalı Başkanı) tarafından yapılan anlatımlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Temel Hak ve Özgürlükler kapsamında oldukça sıkıntılı olup din, felsefe ve cinsiyet üzerinden büyük ayrımcılık ve nefret söylemleri içermektedir. Prof. Emiroğlu tarafından; ‘Kızlar âdet olur, âdet olmak bir hastalıktır ve mutlaka tedavi olmaları gerekir. 15 yaşındaki kızlar evlenebilir. Kızlar tesettüre girsinler, edepli olsunlar. LGBTİ masum gibi gösteriliyor, tedavi olmaları lazım. Laiklik en büyük tehlikedir’ gibi ifadeler kullanılmıştır.”

KONFERANSA ‘ZORUNLU’ KATILIM İDDİASI

CHP'li Bakan açıklamasında, skandal konferansa katılımın zorunlu tutulduğu iddiasını da gündeme getirdi. Konferansa ilçedeki ortaokullardan 7. ve 8. sınıflardan 30’ar, liselerden ise 40’ar öğrencinin, ikişer öğretmen eşliğinde katılımının istendiği, daha sonra duruma tepki gösteren velilelere okul yönetecilerinin "Bizim ilgimiz yok, toplantıyı müftülük düzenledi” şeklinde açıklama yaptığı ileri sürüldü.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.