Dolar 32,5146
%0.09
Euro 34,9341
%-0.11
Altın 2.434,790
%-0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Sizi Genelkurmay Başkanı adına tutukluyorum’ demiş

‘Sizi Genelkurmay Başkanı adına tutukluyorum’ demiş

Kara Kuvvetleri’nde Tümgeneral Gençtürk’ün derdest edildiği anlara ait görüntüler dava dosyasına girdi. Yarbay Karatekin, Gençtürk’e “Sizi Genelkurmay Başkanı adına tutukluyorum” demiş

  • Ege Postası
  • 30.11.2017 - 07:29

15 Temmuz 2016 darbe girişmi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki (KKK) eylemlere ilişkin görülen davanın dosyasına, dönemin KKK Personel Başkanı Tümgeneral Ömer Şevki Gençtürk’ün darbeciler tarafından derdest edilme anlarının görüntüleri girdi.

Erhan Caha emir vermiş

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen dava kapsamında, karargahın güvenlik kamera görüntülerine ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Görüntülere göre darbe girişiminin ilk saatlerinde sanık eski KKK Geliştirme Daire Başkanı Tuğgeneral Erhan Caha’nın emriyle harekete geçen darbeciler, Gençtürk’ü alıkoydu. Görüntü analiz raporuna göre Caha, TSK’nın yönetime el koyduğunu ve kendisinin de karargah komutanı olarak atandığını iddia ederek Gençtürk’ün alıkonulması emrini verdi. Bunun üzerine sanıklar eski Yarbay Şahin Karatekin ile eski Yüzbaşı Abdurrahman Ökmen ve eski Üsteğmen Oğuzhan Çelikoğlu, saat 20.48’de silahlı bir şekilde Gençtürk’ün odasına girdi. Silahına mermi süren Karatekin, Gençtürk’e, “Sizi Genelkurmay Başkanlığı adına tutukluyorum” dedi. Ardından Ökmen ve Çelikoğlu, Gençtürk’ün ellerini bağladı. Sanık Çelikoğlu, Gençtürk’ü, personel başkanlığı koridorundan başka bir odaya götürdü. Bu sırada Karatekin, silahlı bir şekilde ikisinin arkasında yürüdü. Buradan da başka bir odaya götürülen Gençtürk’ün kollarından tutularak asansöre götürüldüğü sırada, astsubaylarMehmet Akkuş, Levent Ceylan ile binbaşılar Hamza Akkaya ve Ercan Buyur da görüntülere girdi.

Turnikede direndi

İkinci kattaki asansörden 7 nolu kapıya elleri arkadan kelepçeli götürülen Gençtürk, turnikelerden geçirilmek istenirken de direndi. Gençtürk silah zoruyla araca bindirilip Akıncı Üssü’ne götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.