Dolar 32,3254
%0.23
Euro 34,9232
%-0.56
Altın 2.306,970
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şirinyer Parkı'na kadın eli değdi

Şirinyer Parkı'na kadın eli değdi

Buca’nın sembollerinden Şirinyer Parkı’na kadın eli değdi. Buca Belediyesi Kadın Aktivite Merkezi’nin kursiyerleri, Sıfır Atık Projesi kapsamında ürettikleri rengarenk el emeği örgüleri parka astı. Parka yeni bir hava katan çalışma, aynı zamanda çevre farkındalığına da dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 19.09.2020 - 10:16

Kadınların toplumsal hayatın her alanında var olmaları için çalışan Buca Belediyesi, kentin çehresini kadınların el emekleriyle güzelleştirdi.

Buca Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Kadın Aktivite Merkezi’nin kursiyerleri, Sıfır Atık Projesi için farkındalık çalışması gerçekleştirdi. Kadınların özellikle pandemi döneminde evde kaldıkları zamanı verimli şekilde geçirmelerine katkı sağlayan proje kapsamında, kursiyerler artık iplerden el emeği örgüler hazırladı.

Hem farkındalık hem destek

Türk bayrağı deseninden Türk kültürüne özgü kültürel el işlemelere kadar çeşit çeşit hazırlanan örgüler, kadınlar tarafından birleştirilerek dev bir motif oluşturuldu. Ardından bu çalışmalar Şirinyer Parkı’ndaki ağaçlara ve yürüyüş yolunun üzerine asıldı. Projeyle birlikte bir yandan sıfır atık projesine dikkat çekilirken bir yandan da parkta rengarenk bir görüntü oluşturuldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.