Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şirince'ye 'hayat öpücüğü'

Şirince'ye 'hayat öpücüğü'

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk’un turistik mahallesi Şirince’nin ulaşım sorununu ortadan kaldırdı. Açılan ‘alternatif yol’un yanı sıra mevcut yol da belirli noktalarda genişletilerek asfaltlandı. Büyükşehir, Şirince’nin trafik sorununu çözen iki yol için 2 milyon liralık yatırım yaptı. Büyükşehir alternatif yol açtı, ulaşım rahatladı

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 10:56

İzmir Büyükşehir Belediyesi, turizmin önemli merkezlerinden Selçuk-Şirince Köyü’nün özellikle bahar ve yaz aylarında artan trafik yoğunluğu azaltmak için alternatif yol açtı.  

İl Özel İdaresi’nin kapanmadan önce sadece 4.5 kilometrelik kısmında çalışma yaptığı 6.5 kilometrelik alternatif yola el atan Büyükşehir Belediyesi, kalan 2 kilometrelik bölümde zemini iyileştirerek yolu genişletti, asfaltını da tamamlayarak trafiğe açtı. Heyelan ihtimali olan bölgelere istinat duvarı, tehlikeli virajlara da bariyer yapılarak yol güvenli hale getirildi. 

Alternatif yol trafiğe açılırken 6.2 kilometreuzunluğundaki mevcut yol da yeniden düzenlendi. Bu yolda zemin iyileştirme çalışması yapan Büyükşehir ekipleri, virajlara bariyer yaptı,  belirli noktalarda yolu genişleterek asfaltladı.  Mevcut yol ve alternatif yol çalışmaları için 2 milyon liralık yatırım yapıldı. Alternatif yolun açılmasıyla birlikte Şirince’ye iki farklı noktadan ulaşım sağlanarak, bahar ve yaz aylarında yaşanan trafik sorunu çözüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.