Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sırça Kümes Buca’da sahnelendi

Sırça Kümes Buca’da sahnelendi

Buca Belediyesi, Bucalıları sanat buluşturmaya devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 17.01.2017 - 10:50

Ünlü yazar Tennessee Williams’ın kaleme aldığı, kentlerin savrulmuş bireylerinin çöküntüye uğrayan yaşamlarını, iç dünyalarını ve dış dünyaya uyumsuzluklarını yaşattığı ‘Sırça Kümes’ oyunu New York Sanat Akademisi tarafından Bucalılar için sahnelendi. Tuğba Saçaklı ve Onur Atacan’ın üstün performanslarıyla sahnelenen oyun sanatseverlerce ayakta alkışlandı.

Tennessee Williams’ın yazdığı Can Yücel’in çevirisini yaptığı  ‘Sırça Kümes’ isimli tiyatro oyunu New York Sanat Akademisi tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda Bucalı sanatseverler için sahnelendi.

Oyunun yönetmenliğini de üstlenen Onur Atacan’ın yanı sıra Tuğba Saçaklı, Ece Uyar ve Ferhat Susan’ın rol aldığı oyun, büyük buhran döneminde Amerika’da yaşayan parçalanmış, birçok zorluk yaşayan bir ailenin yoksulluğa karşı verdiği hayatta kalma çabasını anlatıyor.

Bir “anımsama oyunu” olmasının yanı sıra, simgesellik yüklü bir aile dramı olan oyun insanların gerçeklikle yüz yüze gelme korkusunu, tedirginliğini ana tema olarak sergiliyor.

Oyuncuların üstün performanslarıyla renklenen oyun Bucalıların yoğun ilgisiyle karşılandı. Salonu dolduran Bucalı sanatseverler oyun sonunda sanatçıları ayakta alkışladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.