Dolar 32,5682
%0.07
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.433,330
%0.13
Bist-100 9.703,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır pes etmedi, müjdeyi 10 gün önce aldı!

Sındır pes etmedi, müjdeyi 10 gün önce aldı!

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın, Kocaoğlu’nun Işıklar Mahallesi'nde yapılacak olan çöp transfer tesisin yapımından vazgeçmesinde büyük rol oynadığı ortaya çıktı. Tesise en başından beri karşı çıkan son olarak AK Parti ve CHP’nin de desteğiyle Meclis'ten de geçen tesis için dava sinyali veren Sındır, Kocaoğlu'yla 10 gün önce bir araya geldi, rahatsızlığı dile getirdi, ricada bulundu Kocaoğlu da geri adım attı. İkili tesisin başka bir noktada kurulması yönünde önemli ölçüde yol aldı.

  • Ege Postası
  • 26.03.2013 - 13:13
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediyesi'nin karşı çıkmasına rağmen ilçenin Işıkkent mahallesine yapacağı atık ara depolama ve transfer merkezi projesinden vazgeçmesi kentte gündeme oturdu. Kocaoğlu, kapı kapı dolaşarak katı atık transfer istasyonunun mahallelerine yapılmaması için 3 bin 500 imza toplayan Işıkkent Dayanışma Platformu üyesi kadınlarla bir araya gelerek "Halk istemiyorsa kesinlikle yapmam" müjdesi verdi.

PLATFORM BASTIRDI KOCAOĞLU GERİ ADIM ATTI!HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞKA BİR NOKTADA YAPABİLİRİZ

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’ın, Kocaoğlu’nun tesisin yapımından vazgeçmesinde büyük rol oynadığı ortaya çıktı. Tesise en başından beri karşı çıkan son olarak AK Parti ve CHP’nin de desteğiyle Meclis'ten de geçen tesis için dava sinyali veren  Sındır, tesisin yapılmayacağı müjdesini Kocaoğlu’nun kendisine 10 gün önce verdiğini söyledi. Askı sürecinde itiraz da bulunan, yaptığı açıklamalarla Kocaoğlu’yla karşı karşıya gelen son olarak da dava sinyali veren Sındır geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla makamında bir araya geldi ve tesisi konusunu gündeme getirdi. Bornova’ya yönelik projelerle ilgili fikir alışverişlinde bulunduklarını söyleyen Sındır,” Aziz Başkanla bir araya gelip diğer bazı projelerimizi de görüştüğümüz bir toplantıda çöp transfer istasyonu konusunu dile getirdim. Konunun bilimsel teknik bütün boyutlarını bir kenara bırakıp halkın bu konudaki rahatsızlığı nedeni ile kendisinden ricada bulunmuştum. O dönemde platform imza topluyordu. Aziz Bey daha o gün bana bunu yapmayacağını, bu konuda endişe duymamamız gerektiğini söyledi. Aziz Bey’in irade koymasıyla nedeniyle mutlu sona ulaştık. Ancak üzerindeki plan notu hala orada duruyor. 5 binlik plan notu. Büyükşehir’den geçmişti. Rafa kalkması gibi bir şey söz konusu değil. Aziz Başkan tamamen yapmayacağını söyledi. Hatta Bornova için düşünülen bir plan değişikliği uygulaması ise bunun orada yapılması yerine biz temizlik işleri şantiyemizde veya Aziz Bey’in de Büyükşehir Belediyemizin de mutabık kalacağı bir başka noktada biz bu transfer işini yapabiliriz dedim. O noktada da yol aldık” dedi.

AZİZ BAŞKAN DA ÜZÜLÜYORUDU!
Sağlıklı çevrede yaşam hakkının anayasal hak olduğunun altını çizen Sındır, “ Ne kadar teknik ne kadar bilimsel sonuçlar Aziz Bey açısından doğru olarak değerlendirilse de sosyal açıdan vatandaşları endişeye sevk eden onların rahatsız olmasına neden olan bir uygulama olacaktı. Bunun sosyal sonucu Aziz Bey’i de tabii bir ölçüde üzüyordu. Benim de kendisi ile yaptığım görüşmede, halkın bu konudaki itirazları ve tepkisi sonucunda kendisi de zaten ‘yapmayacağım’ dedi. Burada bir tesis değildi aslında yapılacak olan. Bir transfer istasyonuydu. Ama esas olan oraya çöp kamyonlarının gelip gitmesinin ortaya çıkaracağı başka çevresel sorunlardı. Bunun halkın üzerindeki sosyal boyutu önemliydi. Aziz Bey tabii ki bir şekilde bunu yapmak istemiyor olsa da Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkmış bir karar vardı. İrade koyarak ‘yapmıyorum’ demesinin bir gerekçesi vardı. O kadınlarımız Işıkkent’te topladıkları imza ile Aziz Bey’in bu açıklamasına bir neden teşkil etmiş oldu” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.