Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır'dan gençlere belediyecilik dersi!

Sındır'dan gençlere belediyecilik dersi!

İzmir Özel Tevfik Fikret İlkokulu öğrencileri, sosyal bilgiler dersinde işledikleri yerel yönetimler konusunu Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’dan öğrendi. Okulun 4. Sınıf öğrencilerine özel bir sunum yapan Başkan Sındır, belediyecilik dersi verdi

  • Ege Postası
  • 09.06.2013 - 10:25
İZMİR - İzmir Özel Tevfik Fikret İlkokulu öğrencileri sosyal bilgiler dersinde gördükleri yerel yönetimler konusunu yerinde öğrendi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı ziyaret eden öğrenciler, teorik olarak öğrendiklerini belediye meclis salonunda, bir belediye başkanından örneklerle dinleme fırsatı buldu. Öğretmenleri, İzmir Özel Tevfik Fikret İlkokulu 4. sınıf öğrencilerini demokratik seçim sürecinin nasıl işlediği ve sonucunda ortaya çıkan yerel yönetimlerin nasıl faaliyetler yaptığı hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla Bornova Belediyesi’ne getirdi. Aynı zamanda bilinçli birer seçmen olmaları için küçük yaşlardan itibaren bilgi ve deneyim sahibi olmaları amaçlanan öğrenciler, Başkan Sındır’ı dinleyip akıllarına takılan soruları da sordular.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, öğrencilere yerel yönetimlerin yetki ve görev alanlarını anlattı. Bornova Belediyesi’nin ve yerel yönetimlerin insanların günlük hayatlarını kolaylaştırmak için hangi işleri ve görevleri yerine getirdiğini açıklayan Başkan Sındır, belediye meclisi, encümen ve müdürlüklerle ilgili de bilgi verdi.

Çocuklar, belediye başkanı olmanın zorlukları, Başkan Sındır’ın mesleği, belediye logosunun anlamı, belediye başkanının kimlere karşı sorumlu olduğu gibi pek çok soru sordu. Soruları yanıtlayan Başkan Sındır, göreve gelmeden önce verdiği sözleri daha 5 yılını doldurmadan yerine getirdiğini söyledi.

Minik öğrenciler, daha önce Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nde yönetim kurulu üyeliği yaptığını hatırlatan Başkan Sındır’a okullarının bahçesinde bulunan zeytin ağaçlarından topladıkları meyvelerle fen ve teknoloji kulübünde yaptıkları zeytinyağı ve sabunlardan hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.