Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır'dan Balıkesir çıkarması

Sındır'dan Balıkesir çıkarması

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Balıkesir'de parti örgütüyle bir araya geldi. Sındır'ın hedefinde başkanlık sistemi ve 'laiklik' çıkışıyla dikkat çeken Meclis Başkanı İsmail Kahraman vardı. Sındır'dan Balıkesir çıkarması

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 15:02

EGE POSTASI - CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Balıkesir'de örgütle bir araya geldi. Sındır, il başkanlığı ve bazı ilçe başkanlıklarını ziyaret etti. 


Balıkesir İl Başkanlığı'nda gerçekleşen buluşmada il başkanı Ender Biçki, Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm, il yöneticileri, kadın kolları yöneticileri ve partililer yer aldı.


DEMOKRASİ VE GÜÇLÜ PARLAMENTO

Sındır, iktidarın gündemindeki başkanlık sistemini eleştirdi. Sındır, " Diktatörlük hedefini somutlaştırmaya çalışanlara karşı Türkiye’nin bugün en çok ihtiyacı olan tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistemdir. Türkiye’nin içinde bulunduğu kaotik durumdan kurtulmasının tek yolu tam demokrasi ve güçlü bir parlamenter sistemdir. AKP iktidarı şunu iyi bilmeli adaletin olmadığı yerde devlet de yoktur, basının özgür olmadığı yerde yurttaşlar da özgür değildir, düşünceyi açıklama özgürlüğü yoksa bireyler de, toplum da özgür değildir" dedi.

Sındır konuşmasında, yargı bağımsızlığına, medya özgürlüğüne dikkat çekti. Sındır, siyasette ahlaka, güçlü sosyal devlete, toplumsal barışa ve çağdaş eğitime vurgu yaptı.

O SÖZLER SUÇ

Sındır, konuşmasının sonunda Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın yaptığı “ Yeni Anayasa’da laiklik olmamalı ve dindar bir Anayasa olmalı” sözlerine değindi. Sındır, şunları söyledi;

 "  Bu sözler suç teşkil ediyor. Meclis Başkanı bu açıklamayı kamuoyu önünde yapmıştır, şahsi görüşü değildir. TBMM Başkanının Laiklik hakkındaki sözleri kabul edilemez ve o makamda bulunan bir kişiye yakışmamıştır. AKP iktidarında, Türkiye'mizin ötekileştirilen, kutuplaştırılan bir toplum olma yolunda izlenen politikalara dur diyeceğiz. Aydınlık bir Türkiye özlemine ulaşmak için mücadeleden geri durmayacağız."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.