Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SGK İzmir Tabip Odası'nın 'Covid-19'un meslek hastalığı sayılması' önerisini reddetti

SGK İzmir Tabip Odası'nın 'Covid-19'un meslek hastalığı sayılması' önerisini reddetti

İzmir Tabip Odası'nın bir meslektaşlarının Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından "ölümün meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmesi" talebiyle SGK'ya yaptıkları başvuru, “Mesleki Bulaşıcı Hastalıklar Listesinde Covid-19 hastalığı olmadığı" gerekçesiyle reddedildi.

  • Ege Postası
  • 20.11.2020 - 09:01

İzmir Tabip Odası, bir meslektaşlarının Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK), "Ölümün meslek hastalığı kapsamında değerlendirilmesi ve yakınlarına ölüm geliri bağlanması" isteğinde bulunduklarını ancak SGK'nın bu isteği reddettiğini bildirdi.

İzmir Tabip Odası’nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, bir işyeri hekimi, Covid-19 pandemisi sürecinde çalışanlara yoğun pandemi eğitimi ve sağlık hizmeti vermesi sonrasında koronavirüse yakalandı ve tedavi sürecinde hayatını kaybetti.

SGK, doktorun ölümünün meslek hastalığı sayılması talebiyle yapılan başvuruyu “Mesleki Bulaşıcı Hastalıklar Listesinde Covid-19 hastalığının olmadığı, bu nedenle hekimin ölümünün meslek hastalığı kabul edilmediği” yanıtıyla reddetti.

İzmir Tabip Odası, SGK’nın kararına ilişkin “Covid-19 olarak tanımlanan bir hastalığın henüz tarif edilmediği bir dönemdeki mevzuattan hareketle bu şekilde yanıt verilmesi hatalı ve trajikomik bir yaklaşımdır” diyerek tepki gösterdi.

Açıklamada, İdarenin bir düzenleme yaparak sorunu çözmek yerine sağlık çalışanlarına engel çıkarmasının sosyal hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmadığı, Covid-19'un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi istekleri kabul edilene kadar mesleki ve hukuki mücadelenin devam edeceği ifade edildi:

“Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi talebimiz, pandeminin başladığı günden bu yana TTB ve Tabip Odaları tarafından ısrarla ifade edilmektedir. Ancak bugüne kadar yöneticilerin bu konuda sessiz ve hareketsiz kalması, pandemi ile mücadelede en ön safta mücadele eden sağlık çalışanlarının ve yakınlarının yaşadığı mağduriyeti daha da artırmıştır.  

“Bu nedenle, Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi talebimiz kabul edilene kadar mesleki ve hukuki mücadelemiz devam edecektir.” 

Odadan yapılan açıklamada SGK tarafından verilen yanıt da belgelendirildi. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.