Dolar 32,5294
%0.13
Euro 34,9115
%-0.17
Altın 2.436,280
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sezigen, CHP Çiğli Kadın Kolları Başkanlığı'na aday

Sezigen, CHP Çiğli Kadın Kolları Başkanlığı'na aday

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Gamze Sezigen, kongre öncesi neden aday olduğunu açıkladı.

  • Ege Postası
  • 14.01.2020 - 17:56

EGEPOSTASI- CHP Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan’ı ziyaret ederek adaylığını resmen açıklayan Sezigen, “Kadın kolları yan kol olmaktan çıkmalı ‘CAN kol’ olmadır. Kadın kollarının önceliği siyasallaşmak ve bunu yaymaktır” dedi.

Evli ve 2 kız çocuk annesi olan Sezigen, 25 yıldır Çiğli Köyiçi Mahallesi’nde ikamet ettiğini ve esnaf olduğunu belirtti.

GAMZE SEZİGEN NEDEN ADAY OLMAK İSTEDİ'

“Kadın kolları yan kol olmaktan çıkmalı ‘CAN kol’ olmadır. Kadın kollarının önceliği siyasallaşmak ve bunu yaymaktır. 

CHP kadın kolları yönetmeliğinin;

MADDE 2-

Kadın Kollarının oluşturulmasının amacı;

a. Partinin, başta kadınlar olmak üzere toplumun çeşitli kesimleri arasında daha yaygın olarak benimsenmesini sağlayarak partinin öncelikle kadın üye sayısını ve taraftarlarını artırmak,

b. Parti Tüzüğü’nün, Programı’nın, Seçim Bildirgesi’nin ve partinin yetkili organlarının kararlarının yayılmasını sağlamak,

c. Başta partili tüm kadınlar olmak üzere kadınların siyasal yaşama eşit katılımı ve temsilini gerçekleştirmek, kadınların karar alma süreçlerine katılımını güçlendirmek, kadınların siyasette yer almasının önündeki engelleri kaldırmak yazar.

Biz bu amaçları göz ardı edemeyiz. Yoksa siyasal bir yapı görünümünden ziyade sosyal bir yapı görünümünü çizen kadın kolları yapılanmasından öteye geçemeyiz. Elbette sosyal anlamda da fikir alışverişinde bulunacağız.

Bu siyasal yapılanmayı gerçekleştiremezsek erkek egemen bir siyasi anlayışa teslim oluruz. İdeolojik bir yapıyı da parti programlarımızı, seçim bildirgelerimizi anlatarak sağlayabiliriz.

Kadın kollarını yan kol olmaktan çıkarmalıyız. Çünkü biz kadınlar sorumluluklarımızın farkındayız. Dünyayı kötülüklerden kadınların kurtaracağını biliyoruz, bu anlamda siyaseti erkek yapar, kadınlar da kadın kolları aracılığıyla erkeklere yardımcı olur zihniyetinden kurtulmalıyız.

El ele, kol kola, omuz omuza düşündüğümüzü söylemekten, düşünmekten korkmadan, ötekileştirilmeden ve ötekileştirmeden çalışmalıyız. 

Biz kadınlar Cumhuriyet Halk Partisi gibi köklü bir partinin adayı olarak yola çıkıyoruz.

Partinin; İlkelerini, tüzüğünü, programını ve yönetmeliğini içselleştirmeye bu anlayışla yola çıkacağımıza tüm kadın, erkek ve gençlerimize bunları anlatacağımıza söz veriyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.