Dolar 32,5842
%0.34
Euro 34,7970
%0.19
Altın 2.509,020
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seyirciler en iyi tiyatro oyununu seçti

Seyirciler en iyi tiyatro oyununu seçti

Direkler arası seyircileri kurum ödülünü Eğitim-Sen 5 Nolu Şube’nin oyuncuları aldı. ‘Joko’nun doğum günü’ adlı oyunları ile ödüle layık görülen Tiyatro ES-5 ekibi, ödülünü Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın sahnesinde aldı. Seyirciler en iyi tiyatro oyununu seçti

  • Ege Postası
  • 15.05.2018 - 14:26

GÜLSEN CANDEMİR/EGEPOSTASI-Öğretmenlerin bir araya gelerek oluşturduğu ES-5 adlı tiyatro gurubu, sadece seyircilerin beğeni ve oyları ile belirlenen Direkler Arası Seyircileri Kurum Ödülü’ne layık görüldü. Eğitim-Sen 5 Nolu Sendikaya ve destek verdiği tiyatro ES-5'e ödül veren izleyiciler, 'Joko’nun doğum günü’ adlı oyununu çok beğendiğini ortaya koymuş oldu. 

14 YILDIR SAHNEDELER

Tiyatro ES-5, 2004 yılında bir grup Eğitim-Sen’li öğretmen tarafından kurulurken, 2010 yılından bu yana Polat İnangül yönetmenliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Amatör ruhla profesyonel disiplinle çalışan tiyatro grubu ilerleyen yıllarda eğitimci olmayan ancak tiyatro grubuna katılmak isteyenlere de kapılarını açarak, yoluna devam etti.

Tiyatro ES-5 çeşitli tiyatro festivallerine katılarak oyunlarını farklı illerdeki seyircilerle de buluşturdu. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV)’ın Ankara ve İzmir’deki Festivallerine; Elma Hırsızları, Bir Efes masalı, Azizname’15, Sevgili Doktor oyunları ile katılan grup, eleştirel senaryoları ile dünyadaki sorunları mizahi bir dille sahneye taşıyor.

‘PROVA YAPACAK SALON BULAMIYORUZ’

Oyunun yönetmeni Polat İnangül aldıkları ödül için seyircilere EGEPOSTASI aracılığı ile teşekkür etti.  İnangül “Amatör ruhla, profesyonel disiplin ile öğretmen arkadaşlarımızla okul dışında bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. 14 yıldır sahnelerde olan ekibimiz, eleştirel dünya bakışını izleyicilere oyun olarak yansıtma gayreti içerisinde çalışıyor. Aldığımız alkışlar ve ödüller bizi mutlu ediyor, onurlandırıyor. Sanatla uğraşmanın gittikçe imkânsızlaştığı bir dönemde zoru başarmaya çalışıyoruz. Provalarımızı yapacak salon bulmakta büyük zorluk yaşıyoruz. Dekor, kostüm gibi önemli ihtiyaçlarımızı kendimiz gidermeye çalışıyoruz. Eğitim-Sen 5 Nolu şubemizin destekleri ile sorunlarımızı aşmaya, her yıl daha iyi bir oyun çıkarmaya gayret ediyoruz. Bu güne desteklerini bizlerden esirgemeyen başta sendikamıza, dostlarımıza ve değerli seyircilerimize teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

SIRTIMIZDA TAŞIDIKLARIMIZ BU OYUNDA

Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2017 - 2018 Tiyatro Sezonunda Ege Bölgesinde sahne alan oyunları seyrederek; performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği projeleri ödüllendiriyor.

Çağdaş sanatın önemli isimlerinden Fransız yazar Roland TOPOR’un “Joko’nun Doğum Günü” adlı eseri, kapitalist sistemin insan bedenini ve zihnini kontrol altına alma hırsını, ezen-ezilen ilişkisi üzerinden, absürd anlatım biçimiyle ortaya koyuyor. Oyunda bir tamirhanede işçi olarak çalışan Joko’nun başından geçen olaylar karamizah tarzında anlatılıyor. Oyun, insanın başkalarını sırtında taşımayı kabul etmesiyle başlayan benliğini kaybetme sürecini, acı çekme, acı çektirme ekseninde seyirciye sunuyor.

Oyundan çarpıcı bir replik:"…sizleri taşımaya başladığımdan beri hep yere bakıyorum, oysa daha önce göğe bakardım…"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.