Dolar 32,5308
%-0.03
Euro 34,9822
%0.44
Altın 2.431,570
%0.35
Bist-100 9.809,00
%0.89

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Servis taşımacılarına özel, koronavirüs izni

Servis taşımacılarına özel, koronavirüs izni

Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler taşımacılık sektörünü de olumsuz şekilde etkilerken, yan yana yolcu taşınmasının yasaklanması nedeniyle sıkıntı yaşayan firmalara müjdeli haber İzmir Valiliği’nden geldi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2020 - 17:28

İzmir Toplu Taşımacılık ve Servis Hizmetleri Derneği(İZTAD) Başkanı Coşkun Altın, S plaka dışında A,B,C plakalı araçların kullanılması yönündeki taleplerine olumlu yanıt aldıklarını söyledi.

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Okulların tatil edilmesiyle birlikte öğrenci taşımacılığının tamamen durduğunu, personel taşımaya yönelik hizmetlerinin ise devam ettiğini belirten Coşkun Altın, “Yanyana yolcu taşınmasıyla ilgili alınan kararın ardından tek araçla personel taşıdığımız bir fabrika için ikinci araç ihtiyacı doğdu. Bu yüzden Valiliğimize başvurduk ve gerekli izni aldık. “S” plakalı araçlarımız yetmediği durumlarda bu zorlu dönemi atlayıncaya kadar  geçici süreyle A, B, C plakalı araçları da kullanabileceğiz. Gösterdiklerini anlayış için kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ

İzmir Ticaret Odası’nın ilgili komitesinin üyesi olan ve sektörü temsilen sekiz yıldır UKOME toplantılarında yer alan Coşkun Altın, zorlu sürecin hep birlikte atlatılması gerektiğini ifade ederek, “Biz sektör olarak bu sürecin her anlamda en kayıpla geçilmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Daha az yolcu taşımamıza rağmen daha çok araç, dolayısıyla yatık ve personel kullanıyoruz. İşimiz hiç de kolay değil ama ekonominin devamlılığı için kritik sektörlerden biri olduğumuzun bilinciyle hareket ediyoruz. Önce sağlık, ardından ülkenin genel ekonomisi bizlerin kazancından önce geliyor.” diye konuştu.

Taşımacılık sektörünün duayen ismi Coşkun Altın, derneğe üye 86 firmanın araçlarının her gün dezenfekte edildiğini, tüm sürücülerin de mutlaka maske ve eldiven kullandığını da sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.