Dolar 32,3193
%0.21
Euro 35,0844
%-0.11
Altın 2.301,270
%1.04
Bist-100 9,07
%2.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Serüven Torbalı'da sürecek... Kaya'dan Metropolis'e davet

Serüven Torbalı'da sürecek... Kaya'dan Metropolis'e davet

Geçtiğimiz günlerde Efes Opera Bale Günleri kapsamında Efes Antik Tiyatro'da gerçekleştirilen temsillerde büyük ilgi gören İzmir Devlet Opera ve Balesi, antik kent serüvenini Torbalı'da sürdürecek. 11 Ekim Çarşamba günü Saat:19.30'da Torbalı Metropolis Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek etkinlik, Torbalı Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işbirliğiyle halka açık ve ücretsiz olarak yapılacak. Serüven Torbalı'da sürecek...

  • Ege Postası
  • 10.10.2017 - 12:25

Metropolis Antik Kenti'nin gelişen ve büyüyen Torbalı'nın 5 bin yıllık yerleşim geleneğinin temsilcisi olduğunu hatırlatan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, medeniyetlere ev sahipliği yapan Torbalı'nın ilk yerleşim yeri Metropolis Antik Kenti'nin sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin merkezi haline gelmesini hedeflediklerini söyledi. Eşsiz bir manzara ve muhteşem yapıların bulunduğu Metropolis'te ilk defa böyle bir etkinliğin düzenlendiğini hatırlatan Görmez, "Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle, 'sanat hayattır' anlayışıyla, antik kentimizde bu toprağın ezgilerini hemşehrilerimizle buluşturacağız. Metropolis çok önemli bir antik kent, ilçemiz için büyük bir değer. Metropolis'in tanıtımı ve Torbalı'nın turizm kenti olması için gayret göstermeye devam edeceğiz. Bu anlamlı etkinlik, Metropolis Antik Kenti'nin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Başta Sayın Bakanımız Numan Kurtulmuş ve Bakan Yardımcımız Hüseyin Yayman olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İzmir'in her yerinden sanatseverleri Torbalı'da gerçekleştirilecek bu güzel konsere davet ediyorum" dedi.

METROPOLİS SANATSAL ETKİNLİKLERİN MERKEZİ OLACAK

Metropolis Antik Kenti'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaların neticesinde ören yeri statüsünü kazandığını hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, İzmir Devlet Opera ve Balesi'nin düzenleyeceği konserin antik kentin yeni dönemdeki misyonunun ne olacağı yönünde önemli bir mesaj verdiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Metropolis Antik Kenti'nde incelemelerde bulunduklarını belirten Kaya, "Metropolis Antik Kenti Torbalı için, İzmir için, ülkemiz için oldukça önemli bir turizm destinasyon alanı. Buradaki kazılar 1990 yılında başladı. Arkeolojik kazı ve araştırmalar ile antik kentin resmi yapıları ortaya çıkarıldı. Tiyatro, meclis binası, hamamlar, caddeler, sokaklar, spor alanları ve mozaikler antik kentte görülmeye değer kalıntılar olarak göze çarpıyor. Metropolis'in iki büyük eksiği vardı. Birincisi, ören yeri statüsüne alınmasıydı. İkincisi ise tanıtımıydı. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın önemli yatırımları ile antik kent ören yeri statüsünü almış ve ülkemiz yeni bir turizm destinasyonu kazanmıştır. Bu proje ile antik kent turistlerin rahat gezebileceği düzenlemelere kavuşmuş, güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmış ve alan modern tesisler ile donatılmıştır. Tiyatro ve diğer antik yapıların tamamlanan restorasyonları ile ziyaretçilerin kenti daha iyi algılamaları sağlanmıştır. En son antik kentin ışıklandırma işi için de projeler hazırlandı. Artık fiziki açıdan hiçbir eksik kalmadı. Şimdi ikinci safhaya geçiyoruz. Metropolis'in tanıtımı yapılacak ve buradaki güzelliği, tarihi zenginliği yerli-yabancı turistlerin görmeleri için çalışmalar gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Hüseyin Yayman ile burada yaptığımız incelemede güzel bir konser ile bunun startını vermeyi konuşmuştuk. Torbalı Belediyesi ciddi gayret gösteriyor, Belediye Başkanımız Adnan Yaşar Görmez bu konuda oldukça duyarlı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız bütün kadrolarıyla bu işe sahip çıkıyor. Metropolis Antik Kenti sanatsal etkinliklerin odak noktası olacak. Belediye Başkanımıza, Bakanımız ve Bakan Yardımcımız başta olmak üzere emeği geçen tüm bakanlık personeline teşekkür ediyorum. Bütün İzmirli hemşehrilerimizi Metropolis'teki muhteşem konseri izlemeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

TOPRAĞIMIZDAN SESLER

Birbirinden güzel ezgileri ve Anadolu'nun eşsiz türkülerini İzmir Devlet Opera ve Balesi solistlerinden soprano Filiz Güneş, tenor Oğuz Çimen ve bas Tevfik Rodos seslendirecek. İzmir Opera Orkestrası'nın da olacağı konserde orkestra şefi Tulio Gagliardo, piyanoda Tuğçe Özaytekin. Metropolis'teki "Toprağımızdan Sesler" konserinde seslendirilecek eserler ise şunlar; Sabahın Seherinde - T.Erdener, Uzun İnce Bir Yoldayım - O.Balcı,  Laçin - T.Erdener, Çalın Davulları -T.Erdener, Karahisar Kalesi - Ali Hoca, Aman Avcı - T.Erdener, Mazi Kalbimde Yaradır -O.Balcı, Kerimoğlu Zeybeği - Ali Hoca, Fikrimin İnce Gülü – O.Balcı, Çökertme - Ali Hoca, Anan Var midur - Ali Hoca, İzmir’in Kavakları - Ali Hoca, Yine Bir Gülnihal - O.Balcı. Öte yandan, konser günü saat 18.30'da Torbalı Belediyesi Meydanı'ndan Metropolis Antik Kenti'ne ücretsiz ulaşım sağlanacağı açıklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.