Dolar 32,4268
%0.05
Euro 34,4659
%-0.08
Altın 2.489,270
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertifikalı balcı oldular

Sertifikalı balcı oldular

İzmir'in Bergama ilçesindeki Kozak Yaylası'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen arıcılık kursunu başarıyla tamamlayan 9 kırsal mahalleden 170 kadına sertifikaları dağıtılıp, kovan ve arıcılık malzemeleri desteği verildi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2018 - 13:13

Kırsal Yukarıbey Mahallesi'nde sertifika dağtımı ve arıcılık malzemeleri dağıtımı için düzenlenen törene, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ertuğrul Tugay, "Üreticiye doğrudan ve üretici kooperatifleri, ziraat odaları aracılığıyla desteklerimiz devam ediyor. Bu zamana kadar Bergama'da 340 bin meyve fidanı dağıttık. Doğrudan desteklerimizle Bergama'da 657 üreticimize küçükbaş hayvan desteği sağlamışız ve bu da 2 bin 535 rakamına ulaşıyor. Ziraat Odası'yla tarım makineleri parkı kurduk. Süt kooperatiflerimize süt soğutma tankı desteği sağladık. Özellikle Yuntdağı bölgesinin ardından bu sene Kozak Yaylası'nda da çitlembiklere Antep fıstığı aşılamalarımız devam ediyor. Arıcılığa gelecek olursak İzmir genelinde bu zamana kadar toplam 1379 üreticimize ulaşmışız. Ve bu üreticilerimizin 341'i Bergama'dan. Bu rakamın bizi en sevindiren tarafı ise 341 üreticinin 309 tanesinin kadın üreticiler olması. Üretimde en büyük katkıyı koyan, özellikle küçük ölçekli aile işletmelerinde, üretimde en çok emek veren kadınlarımızın burada da yer alması bizim için gurur verici. Ana arı dağıtımını Bergama'da da gerçekleştirdik. Kırsal Kıranlı Mahallesi'ndeki bal işleme tesisini Bergama Belediyesi ile işbirliği yaparak faaliyete geçirdik. İzmir'de bir bal ormanı kuruyoruz ve inşallah bunu Bergama'da da gerçekleştireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından, arıcılık kurslarını başarı ile tamamlayan Kozak Yaylası'nın kırsal Hacıhamzalar, Karaveliler, Hisarköy, Yukarıbey, Okçular, Göbeller, Terzihaliller, Yukarıcuma, Aşağıbey mahallelerindeki kadınlara sertifikaları verilerek, arıcılık malzemeleri ve kovanların dağıtıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.