Dolar 32,3579
%0.13
Euro 35,1782
%0.32
Altın 2.324,570
%0.18
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel ret oyu veren AKP ve MHP milletvekillerine seslendi:

Sertel ret oyu veren AKP ve MHP milletvekillerine seslendi:

İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için verdiği kanun teklifi AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konunun peşini bırakmadı. CHP’li Sertel itfaiyeciler için tüm milletvekillerine mektup yazdı

  • Ege Postası
  • 15.03.2020 - 10:09

589 milletvekiline ayrı ayrı mektup yazan Atila Sertel, itfaiyecilerin haklı beklentilerine dikkat çekerek bu konuda bir düzenleme yapılmasının şart olduğunu vurguladı.

İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesinin “partiler üstü” bir durum olduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, başta Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olmak üzere kanun teklifi için olumlu oy kullanan milletvekillerine teşekkür ederken, ret oyu veren AKP ve MHP milletvekillerine ise “İtfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için siz bir çalışma yapın biz destekleyelim” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN İTFAİYECİLERİN HAKLARIDIR”

Sertel, kanun teklifine ret oyu veren AKP ve MHP milletvekillerine yazdığı mektupta şunları vurguladı:

“Emniyet Teşkilatı, Jandarma Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Eğitim Hizmetleri, Avukatlık Hizmetleri, Din Hizmetleri vs. 657 sayılı kanuna göre ayrı bir sınıfı olarak kabul edilip, özlük haklarını da bulundukları sınıfa göre alırken İtfaiyeciliğin büro ve benzeri hizmetlerin yer aldığı ‘Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na sığmadığı açıktır.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndan değişiklik öngören ve İtfaiyeciliğin ayrı bir hizmet sınıfında yer almasını içeren 2/951 esas numaralı kanun teklifim, Meclis İçtüzüğü’nün 37’nci maddesi gereğince 18 Şubat Salı günü Genel Kurul’da görüşüldü.

Parti ayrımı gözetmeksizin Türkiye genelindeki tüm itfaiye teşkilatının günler öncesinden büyük bir merak ve heyecanla beklediği kanun teklifim ne yazık ki sizlerin oylarıyla reddedildi. Meclis’te yaptığım konuşmamda da belirttiğim gibi bu sorun ‘partiler üstü’ bir durumdur. İtfaiyeci kardeşlerimiz haklı bir beklenti içerisindedirler ve onların bu haklı beklentilerini yerine getirmek de bizlerin elindedir.

Bu teklifi kimin getirdiği önemli değildir. Önemli olan itfaiyecilerin haklarına kavuşmalarıdır.  Biz getirdik siz reddettiniz ancak sizlerden ricam iktidar partisi olarak bu teklif üzerinde sizlerin bir çalışma yaparak Meclis’e sunmasıdır. Teklifin yeniden Meclis’e sunulması durumunda halkın yararına olan tüm kanun tekliflerinde olduğu gibi ana muhalefet partisi olarak itfaiyeciliğin meslek olarak kabul edilmesi için de olumlu oy vereceğimizi bilmenizi isterim.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.