Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel Hatice Nine'nin dramına tanık oldu

Sertel Hatice Nine'nin dramına tanık oldu

(CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Şen ailesini evlerinde ziyaret etti. Yol olmadığı için yağmurlu havalarda diyaliz merkezine gidemeyen, kırık kaburgaları da bir türlü iyileşmeyen 77 yaşındaki Hatice ninenin dramına tanık olan Atila Sertel, özel aracıyla ilerleyemediği için Şen ailesinin yaşadığı eve traktörle gitmek zorunda kaldı. Sertel Hatice Nine'nin dramına tanık oldu

  • Ege Postası
  • 09.12.2017 - 11:04

İzmir’in Kiraz ilçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi’nde yaşayan 77 yaşındaki Hatice Şen, diyaliz merkezine gitmek için kaburgası kırık olmasına rağmen hasta nakil aracına traktörle taşınıyor. Araç geçişine uygun yol olmadığı için diyaliz tedavisine traktörle gitmek zorunda kalan Hatice Şen’in dramının basına yansımasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Şen ailesini evlerinde ziyaret etti. 77 yaşındaki Hatice ninenin dramına tanık olan Atila Sertel, özel aracıyla ilerleyemediği için Şen ailesinin yaşadığı eve traktörle gitmek zorunda kaldı.

SERTEL TRAKTÖRLE ULAŞTI

Traktörün şoför koltuğuna oturan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, son derece bozuk olan yolda kısa bir yolculuk yaptıktan sonra Hatice ninenin evine ulaştı. Sertel, Hatice Şen’in yanı sıra oğlu Akif ve gelini Ümmü Şen’le de görüştü, bilgi aldı. Bu çağda bu görüntülerin İzmir’e ve ülkemize yakışmadığını belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 77 yaşındaki Hatice ninenin yaşadığı dramın bir an önce sonlandırılması gerektiğini söyledi. Hatice Şen’in üç kaburgasının kırık olduğu bilgisini veren Atila Sertel, yollar bozuk olduğu için traktörle yolculuk yapmak zorunda kalan Hatice Nine’nin kaburgalarının iyileşemediğini dile getirdi. Sertel, Ödemiş Devlet Hastanesi ile de bağlantıya geçerek, Hatice Şen’in yatarak tedavi olması için girişimde bulunacağını belirtti.  

YAĞIŞLI HAVALARDA TEDAVİYE GİDEMİYOR

Hatice Şen, İzmir’in Kiraz İlçesi Çömlekçi Mahallesi’nde üç torunu, oğlu ve gelini ile yaşamını sürdürüyor. İki yıl önce diyalize başlayan ve bir süre önce kaburga kemikleri kırıldığı için tamamen yatağa mahkum kalan Hatice nine, yolları olmadığı için yağmurlu havada diyaliz merkezine gidip tedavisine devam edemiyor. Geçen yıl İzmir Valiliğine ulaşıp sorunlarını aktardıklarını belirten Hatice Şen’in gelini Ümmü Şen, belediye ekiplerinin tarlaların içinden bir yol açtığını ancak bir tarla sahibinin izin vermemesi nedeniyle yolun yarım kaldığını söyledi. Kullandıkları toprak yolun yağmurlu günlerde çayın taşması nedeniyle sular altında kaldığını belirten Ümmü Şen, “Yağmur yağınca hasta nakil aracının sürücüsü suyun içine girmek istemiyor. Haftada üç gün diyalize girmesi gerekirken yağmurlu günlerde kayınvalidemi hastaneye gönderemiyoruz” dedi.

Hatice Şen’in oğlu Akif Şen de, “Annem iki yıldır haftada üç gün Ödemiş’e diyalize gidiyor. Evimize giden yol bozuk olduğu için diyaliz nakil aracı giremiyor. Mecburen belli bir yere kadar traktörle taşıyoruz. Şuan kaburga kemikleri de kırık olduğu için traktörün arkasında bağıra bağıra gidiyor, bağıra bağıra geliyor. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.