Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel: Geç de olsa doğruya geldiler

Sertel: Geç de olsa doğruya geldiler

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in Milli Piyango İdaresi’nin düzenlediği çekilişlerin web sitesinden canlı yayınlansın önerisi kurum tarafından hayata geçirildi

  • Ege Postası
  • 01.10.2016 - 11:16

Uzun yıllar TRT’de yayınlandıktan sonra iki kamu kurumunun “fiyat konusunda” anlaşamamaları nedeniyle dört yıldan fazla süredir hiçbir televizyon kanalında yayınlanmayan Milli Piyango İdaresi’nin şans oyunları çekilişleri bundan sonraki süreçte kurumun web sitesinden canlı olarak yayınlanacak.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, Nisan 2016’da yapılan MPİ Alt komisyon toplantısında çekilişlerin 4 yıldır TRT veya özel kanallarda neden yayınlanmadığını sormuş ve “Televizyonlarla anlaşma sağlanamıyorsa çekilişler canlı olarak kurumun web sitesinden veya sosyal medya adresleri üzerinden yayınlanabilir” önerisini getirmişti.

O toplantıda CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’in önerisine sıcak bakan MPİ Genel Müdürü Muammer Çolak, bu konuda çalışma yapacaklarını söylemişti. Sertel’in önerisi ve Genel Müdür’ün talimatları doğrultusunda çekilişlerin canlı olarak yayınlanması konusundaki çalışmaları hızlandıran MPİ yetkilileri, 29 Eylül 2016 tarihinde MPİ’nin web sitesinden “Milli Piyango, Şans Topu, Süper Loto ve Sayısal Loto çekilişlerinin canlı olarak yayınlanacağını” duyurdu.

İKİ DEVLET KURUMU ÜCRET DE ANLAŞAMADI

Önerinin hayata geçirilmesinden memnun olduğunu ifade eden CHP İzmir Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, “Teknolojinin bu kadar ilerlediği bir çağda sadece televizyonlara mahkum olmak doğru değildi zaten. Doğru olan noter huzurunda yapılan çekilişlerin tüm halkımıza da ulaşmasıydı. Geç de olsa bu adımın atılması sevindirici. Ancak burada bir başka dikkat çekici konu vardı ve KİT Alt Komisyonu’nda onu da dile getirmiştim. Devletin kurumu olan ve dış yapımlara milyonlar harcayan TRT’nin bir başka devlet kurumundan yüksek ücretler istemesine anlam veremedim. İki devlet kurumunun yıllardır anlaşamaması nedeniyle halkımız çekilişleri TV’lerden takip edemiyordu” diye konuştu.

NE OLMUŞTU'

MPİ tarafından düzenlenen şans oyunlarının; 320 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 55’nci maddesi gereğince TRT tarafından yayınlanması hükme bağlanıyordu. Ancak; MPİ ve TRT kurumu arasında çekilişlerin canlı yayın ücretleri konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle 30 Nisan 2012 tarihinden itibaren çekiliş yayını durdurulmuştu. MPİ şans oyunlarının çekilişleri, özel kanallarla da anlaşma sağlanamadığından 4 yıldan fazla süredir hiçbir kanalda yayınlanmıyordu. Çekilişler MPİ’nin Genel Müdürlüğünde Noter huzurunda ve halka açık gerçekleştiriliyordu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.