Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel: Eskişehir’de 'Atatürk' kazandı!

Sertel: Eskişehir’de 'Atatürk' kazandı!

Eskişehir stadının isminin Atatürk olması yönündeki tartışmalara CHP Milletvekili Atila Sertel de katılmış, “Atatürk ismi kaldırılamaz” demişti

  • Ege Postası
  • 31.08.2016 - 14:51

Bu sezon TFF 1. Lig'de mücadele eden Eskişehirspor'un yeni stadının ismi belli oldu. Eskişehirspor'un maçlarını oynayacağı yeni stadyumun ismi, "Eskişehir Yeni Atatürk Stadı" olacak. Stadın ismi konusunda kentte çeşitli tartışmalar yaşanmış, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’de Eskişehir’de düzenlediği basın toplantısında “Atatürk ismi kaldırılamaz” diyerek tartışmalara son noktayı koymuştu. Sertel’in bu açıklaması yerel basında manşet olmuştu.

Geçtiğimiz Mayıs ayında CHP Eskişehir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek stadın ismi konusunda açıklamalar yapan ve aynı zamanda Eskişehirli olan Atila Sertel, “İsmi değiştirmeye kalkanlar Atatürk’e ihanet içinde olanlardır ve bir gün hesabını mutlaka verirler. Atatürk’ün ismini halkın kalbinden asla kazıyamazlar” demişti.

TEŞEKKÜR ETTİ
Stadın isminin “Atatürk” olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden ve teşekkür eden CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Doğru olan buydu. Halka rağmen, halkın taleplerini görmezden gelerek hiçbir iş yapılamaz. Eskişehirliler Atatürkçü’dür, çağdaştır. O stadın isminin Atatürk olmasından her zaman gurur duyarlar. O dönem özellikle AKP Eskişehir İl Başkanı başta olmak üzere onun gibi düşünenler stadın isminin Atatürk olmasına karşı çıkmışlar ve AKP İl Başkanı bana ‘Sen ne karışıyorsun, kendi işine bak’ demiş, bizleri Atatürk istismarcılığı yapmakla suçlamıştı. Hiçbir CHP’li Atatürk istismarcılığı yapmaz ve Atatürk ilkelerine sonuna kadar bağlıdır. Bir Eskişehirli olarak ve bir milletvekili olarak ben talebimi dile getirdim. Atatürk isminin kaldırılamayacağını söyledim. Talebimizin kabul görmesi hem benim için hem de Eskişehir halkı için sevindirici bir gelişmedir” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.